Američka policija
Tanjug/AP
Američka policija

Tanjug/AP

Američka policija, Foto: Tanjug/AP

Ted Konors i Hoze Karero su navodno ubili Anu Mehiu i Nikolasa Konorsa. Prvu su je izboli nožem, a drugog su upucali u glavu dok je bio kod kuće.

Dolores Morgan navodno je angažovala Teda, svog sina i njegovog najboljeg prijatelja Hozea, da ubiju Anu I Nikolasa.

Zauzvrat, za ubistvo članova porodice, oni bi dobili deo novaca od polise životnog osiguranja Konora, saopštila je policija.

Morgan (66) i Konors (47) optuženi su u sredu po sedam tačaka optužnice, uključujući ubistvo i zaveru za ubistvo Ane i Nikolasa.

Prošle nedelje Hoze je priznao krivicu za dve tačke zavere drugog stepena i izvršenje ubistva.

Rekao je sudiji Morganu da je regrutovala njega i Konsorsa da počine zločine.

Tvrdio je da im je ponuđeno od 2.000 do 3.000 dolara da izvrše ubistva.

Zatvorski krug, zatvor

Alo/ Vladimir Marković

Foto: Alo/ Vladimir Marković

8. decembra 1994. godine, 24-godišnja Meija pronađena je izbodena i delimično gola u kući u kojoj je živela sa suprugom i dvoje male dece.

Na licu joj je bio razmazan beli prah, za koji je policija u početku mislila da je kokain pre nego što je shvatila da je reč o dečijem prahu.

Navodi se da je Morgan želela da Meija bude mrtva jer se brinula da će policiji reći o poslu sa drogom koji je vodila sa Konorsom.

Pola godine nakon što je njena ćerka ubijena, pronađen je Nikolas Konors, Tedov očuh, sa brojnim prostrelnim ranama glave.

Morgan je navodno posedovala polisu životnog osiguranja u iznosu od 200.000 dolara i preselila se na Floridu sa svojim sinom, gde su živeli poslednjih četvrt veka.

Karero je pristao da svedoči protiv majke i sina

Tvrdio je da je Konors nožem izbo njegovu sestru dok je on držao jastuk preko glave i držao je dole.

Takođe je rekao da je one noći, kada je Nikolas ubijen, pratio svog prijatelja do kuće i razbio prozoru kako bi izgledao kao da je ubijen tokom provale.

Očekuje se da će Karero dobiti kaznu od pet do deset godina po obe tačke.

Svo troje u januaru je uhapsila policija.