Svetlana, Velika Moštanica
Alo.rs
Svetlana, Velika Moštanica

Alo.rs

Svetlana, Velika Moštanica, Foto: Alo.rs

*Tragedija se desila u ponedeljak

*Navodno je krenula rasprava oko kafe

*Sumnja se da je 35-godišnji Dejan kosom za košenje trave ubio nepokretnog oca

 

Užas u Velikoj Moštanici! Psihički oboleo Dejan Š. (35) uhapšen je zbog sumnje da je kosom za košenje trave na smrt izbo nepokretnog oca Agima (64) u njihovoj porodičnoj kući, dok su bili sami. Pokojnikova supruga Svetlana kaže da je okidač za sve bilo to što je Dejan navodno hteo da pije kafu, a otac mu nije dozvolio!

Pročitajte još:

Tragedija se dogodila u ponedeljak, a kako saznajemo, telo nesrećnog Agima pronašla je njegova supruga Svetlana. Agim je na leđima imao pet ubodnih rana nanetih sečivom, a krvavi pir odigrao se dok su u kući bili sami otac i sin. Na lice mesta došla je ekipa Hitne pomoći, međutim, lekari su mogli samo da konstatuju smrt nesrećnog čoveka.

Sumnja je odmah pala na Dejana, koji je već duže vreme psihički bolesnik, a komšije pričaju da je bilo pitanje dana kada može tako nešto da se dogodi, zbog čega su, kako kažu, uglavnom zazirali od njega.

U porodičnoj kući u kojoj se dogodila tragedija ekipa „Alo!“ juče je zatekla Agimovu suprugu Svetlanu, koja je vidno potresena ispričala šta se desilo kobnog dana.

- Našla sam Agima na podu nekoliko metara od kreveta. Bio je slabo pokretan, jer su mu zbog dijabetesa odsekli nogu. Koliko znam, Dejan je tog jutra navodno hteo da popije kafu, a Agim mu nije dao. To ga je razbesnelo, izašao je napolje i uzeo kosu, a zatim je uleteo u sobu i izbo nekoliko puta svog oca - govori Svetlana i dodaje da je Dejan bio lošeg psihičkog zdravlja.

- Dejan je pio propisane lekove i redovno je išao kod lekara. Moj drugi sin je kontrolisao da li uzima terapiju. Kada sam ušla unutra, Agim je ležao u krvi, a sin Dejan bio je poprilično hladan i sabran, kao da se ništa nije dogodilo. Odmah sam sama pozvala policiju - kaže vidno potresena Svetlana, majka osumnjičenog Dejana.

Otac nije želeo da mu sin bude u bolnici

Agim Š. koristio je invalidska kolica, budući da se teško kretao jer mu je zbog dijabetesa amputirana noga. - Već duže vreme je bio teško pokretan i nalazio se u kolicima. Dejan je trebalo da ide na lečenje u instituciju zatvorenog tipa, ali otac to nije dozvoljavao. Dejan je često išao ulicom, pričao sam sa sobom i pevušio, zbog čega su se često komšije sklanjale od njega - priča jedan od komšija za „Alo!“.

Ona kaže da je njen sin bio dobro sve do bombardovanja 1999. godine, a onda je počeo da oboleva.

- Od onda su počeli njegovi problemi sa zdravljem. Ne znam više šta da kažem - ispričala je Svetlana.

Kako saznajemo od izvora bliskog porodici, Agim je znao da bude nasilan prema porodici.

- Maltretirao ih je poslednjih godina, kao da je ušlo neko zlo u njega. Naročito je maltretirao Svetlanu, a priča se da je čak bio i u zatvoru jer je fizički nasrnuo na nju. Moguće je da je kinjio i Dejana, i da mu je kafa prosto bila okidač da učini to što je učinio - navodi naš sagovornik.

Inače, zločin se dogodio u prizemlju kuće gde su živeli zajedno ubijeni, njegova supruga Svetlana i sin Dejan, a na spratu živi drugi Agimov sin sa svojom porodicom. Utvrđuju se okolnosti zločina.

BONUS VIDEO: Francuska povlači priznanje Kosova