Zoran Marjanović i Ljubica marković napuštaju sud
Dejan Briza
Zoran Marjanović i Ljubica marković napuštaju sud

Dejan Briza

Zoran Marjanović i Ljubica marković napuštaju sud , Foto: Dejan Briza

Ljubica Marković (54), tetka ubijene pevačice Jelene Marjanović (33), izjavila je na suđenju Zoranu Marjanoviću (41) da je njena pokojna sestra Zorica sumnjala da iza zločina stoje Zoranov otac Vladimir i kuma Vera Vukomanović! Kako je ispričala, najpre su sumnjali da je Jelenu ubila mafija, ali da je kasnije Zorica sve više verovala da su njenu ćerku ubili Marjanovići.

Ispričala je da je sedam dana pre ubistva videla Jelenu i da se žalila na odnose u kući.

- Rekla mi je: „Tetka, ja ne mogu više! Mnogo mi je teško zbog mame, ali i zbog stvari u kući.” Jelena o Zoranu zaista nikada nije pričala loše! Niti da ju je tukao ili maltretirao, ali se zato žalila na Vladu i Veru. Rekla je da ne može više da izdrži, da joj je teško, da se Vera i Vlada pitaju za sve u kući i u sve se mešaju. Kada sam bila u Borči, retko sam viđala Jelenu. Uvek je neko zvao i tražio je... ili Vladimir ili Zoran. Nismo mogle ni da sednemo da popijemo kafu... Mogle smo da se vidimo jedva pola sata. Bila je preopterećena - navela Ljubica, a zatim je iznela šokantne detalje na pitanje tužioca da li su posle zločina ona i Zorica pričale ko bi mogao da bude ubica:

Zoran Marjanović sa maskom u Višem sudu u Beogradu

Dejan Briza

Zoran Marjanović sa maskom u Višem sudu u Beogradu , Foto: Dejan Briza

 

Vera se predstavljala kao Zoričina sestra

Ljubica je ispričala da kada je otišla u bolnicu da obiđe Zoricu, tamo je sačekala informacija da se kuma Vera predstavila kao Zoričina sestra, ali da joj nije bilo jasno zbog čega. Inače, u vreme potrage za Jelenom, Ljubica je otišla u kuću Marjanovića. Kako je rekla, vrata joj je otvorila i Vera i pitala je ko je ona. - Rekla sam: „Kako me ne prepoznaješ, pobogu!“ Uvela me je u studio i skuvala mi kafu. Jana je spavala. Posle je Vladimir rekao da je dvorište puno novinara, pa sam krenula ka sestrinoj kući. Jana se tada probudila i rekla: „Mama je ostala na travi! .” Inače za pet godine Jeleninog i Zoranovog braka nikada nisam bila u Marjanovićevoj kući. Svega nekoliko puta u studiju - ispričala je Ljubica.

 - Razgovarale smo, naravno, više puta šta je sve moglo da se desi. Najpre smo sumnjali da nije neka mafija, jer je pevala na raznim mestima. Međutim, Zorica je sve češće posle Jecine smrti išla kod Marjanovića da vidi Janu. Počela je da sumnja na kumu Veru i Vladimira jer su se o svemu pitali. Zorica je mislila sve najbolje o Zoranu jer je bio dobar prema Jeleni. Jeca se i sama žalila na Vladimira i Veru - ispričala je tetka.


Prema njenim rečima, Zorica se poslednji put čula sa Jelenom dok je džogirala na nasipu, nekoliko trenutaka pre nego što je ubijena.
- Zorica je pitala: „Gde si ti?”, a Jelena joj je odgovorila: „Evo, mama, trčim, doći ću posle do tebe, samo da odem kući da dam Zoranu i Jani da jedu”. Kada je pronađeno Jelenino telo, došlo je do rasprave. Bila sam kod Zorice u kući, a ona je spavala. Pojavio se Vladimir u jednom trenutku. Tražio je Zoričinu ličnu kartu da bi sredili papire oko grobnog mesta. Rekla sam da ne mogu da im je dam jer Zorica spava. Počela je rasprava i Vladimir je rekao: „Seljančure, tamo mi dete tuku i maltretiraju” - ispričala je Jelenina tetka.

jelena marjanović

privatna arhiva

jelena marjanović , Foto: privatna arhiva

 

Mučila se kod Marjanovića?

Ljubica je naglasila da joj je Zorica tvrdila i ranije da joj ćerka ne živi baš najbolje.

- Rekla mi je: „Jao, sestro, Jeca mi se mnogo muči” - navela je Ljubica i dodala da je kobnog dana stigla oko 20 sati iz Kruševca. - Odmah nakon što mi je Zorica rekla da je Jeca nestala, otišla sam na nasip. Tražili smo je, a oko dva sata smo saznali da je pronađen njen telefon. Ujutru oko 8 sati ponovo smo otišle na nasip, tražile smo u blizini kanala, kada mi je Zorica u jednom trenutku rekla: „Jao, sestro, ovde kao da je neko nekoga vukao” - ispričala je Markovićeva. Inače, na tom mestu je pronađeno Jelenino telo.