Lukrecija Halas
Privatna arhiva
Lukrecija Halas

Privatna arhiva

Lukrecija Halas, Foto: Privatna arhiva

Lukrecija Halas (26) iz Melenaca se obesila u subotu, baš kada je trebalo da proslavi četiri godine braka, i ostavila osmomesečne bliznakinje i muža Nebojšu! 

Niko ne može da veruje da je ova mlada žena presudila sebi jer je u petak, oko 22 sata, na svom Fejsbuk profilu postavila šaljivi komentar.

Na opasku jednog prijatelja, koji je glasio: „Prelepa Zoko, osvojila si me sarmom“, ona je uzvratila pošalicom, jer je slovo bilo napisano bez kvačice, navodeći: „Koja si ti konjina, ja sarmu uopšte ne kuvam!“

Lukrecija Halas

Privatna arhiva

Lukrecija Halas, Foto: Privatna arhiva

Niko ne zna šta je nagnalo ovu mladu ženu da digne ruku na sebe, a meštani u neverici komentarišu ovo samoubistvo. 

- Velika tragedija i tuga. Niko ne zna šta ga čeka i šta ga može snaći. Šta će biti sa tom decom, kako će odrastati s tim? Kako li je njenoj porodici - zabrinuto se pita jedna meštanka, dok poznanici nesrećne žene kažu da je više puta pokušavala da sebi oduzme život. 

- Sprečili su je kad god je pokušala da se ubije. Ona i muž su bili bajkeri. Takva im je i svadba bila, na motociklima. Ona je radila u jednom trgovinskom lancu u Melencima - priča žena iz tog mesta koja je insistirala na anonimnosti.

Lukrecijine i Nebojšine komšije kažu da ih znaju kao dobre ljude.

- Niko ne može da veruje, niko ne zna šta joj bi. Decu su odmah odveli kod tate i njegovih roditelja. Mnogo je tužno, napustila nas je naša Lusi - kroz suze kaže komšinica.

Lukrecija Halas

Privatna arhiva

Lukrecija Halas, Foto: Privatna arhiva

Umesto da proslave i obeleže četvrtu godišnjicu braka, na Fejsbuk profilu Lukrecijinog supruga Nebojše su se na dan ženinog samoubistva nizale izjave saučešća. Na fotografijama koje je Lukrecija ranije postavljala na društvenoj mreži vidi se polica sa knjigama, čiji naslovi upadaju u oči: „Đavo“, „Šesta straža“, „Progutana“, „Transcedentalna magija“, „Praznik zveri“, „Drakula“. 

Ona je 22. avgusta postavila i status na Fejsbuku iz kojeg bi se moglo naslutiti da je tražila opravdanje za svoje versko opredeljenje.

- Znam da čačkam mečku, ali ja, eto, ne mogu ćutati. Ne mogu da razumem da se svi prave kao savremeni slobodoumni ljudi, sve razumeju, poštuju ljude drugih religija, nije im to bitno. Hmmm, ali to važi ako si musliman, Jevrej ili katolik. Ali ako neko čuje da ne pripadaš avramovskim religijama već nekom alternativnijem opredeljenju - paganin, rodnoverac, vikan, nebitno, odmah sva lažna maska širokoumnog čoveka spada i sledi priča o neverništvu, sotoni, sekti i ostalom. Jednostavno, nestaje sve ono za šta se pretvaraju. Odmah priče da se moraš promeniti, okajati grehe. Čemu sve to, gde je ono nazovipoštovanje za druge religije i vere... Jednostavno, ili prihvatite druge onakvima kakvi zaista jesu, ili ne. Nemojte tražiti da se zbog vas menjaju - napisala je pokojna Lukrecija.

Lukrecija Halas

Privatna arhiva

Lukrecija Halas, Foto: Privatna arhiva

 

Komentari (8)

x

03.09.2018 12:02

Depresija,žena koja je volela slobodu a bajkeri su ljudi koji ne podnose okove, nije mogla da podnese tolike obaveze.

mira03

03.09.2018 13:07

@x - Kako da ne, droga..eto sta....

majkila

03.09.2018 12:19

E Luci sad bar znas cemu pripadas! Ali nema nazad.....

lunatik

04.09.2018 00:14

Ovi sto kimentarisu droga, sekta itd. verovatno citaju knjige Daniele Stil, Jelene Bacic Alimpic i Vesne Dedic i prate grand i rijalitije i nemaju pojma kako im se deca od 17-18 godina nalivaju alkoholom u gradu

Eh

04.09.2018 01:30

@lunatik - Ma cudilo bi me da su citali bilo sta,a da nije zuta stampa. Procitaju ona dva,tri pasusa u istoj, pogledaju slike I njima dovoljno.

Meda

04.09.2018 01:01

E sto ti je nas narod! Cim se neko svima ljubazno javi na ulici odmah je bio dobar, divan, normalan, sladak, sta to bi z cista mira itd. Zao mi je mlade zene, ali definitivno sociolozi i psiholozi bi imali sta da kazu.

gaga

05.09.2018 22:00

pojma vi nemate samo laprdate glupe komentare i izigravate psihologe koji sve znaju,i jos osudjujete i krivite sekte, realitije i kojesta,na psihijatriji leze pacijenti kohi to nikad nisu gledali, depresija je ozbiljna bolest i pogadja sve tipove drustva, cak i psihijatre i psihologe, i cistace ulica i bogate i siromasne, pisite o mestima gde se moze traziti pomoc a ne sudite kad ne znate,niste bogovi vec obicna dokona rulja koja samo zna da glumi pamet