Goran Jevtić
Tanjug/Tanja Valić

 

Goran Jevtić

Tanjug/Tanja Valić

Goran Jevtić, Foto: Tanjug/Tanja Valić

Majka tada maloletnog dečaka, kog je glumac Goran Jevtić napastvovao u toaletu somborskog Narodnog pozorišta 2014. godine nakon pozorišne manifestacije, ispričala je da je dečak te noći kući došao vidno uznemiren, da se tresao "kao da je zima", te da mu je morala dati bensedin kako bi mogao da zaspi.

- Nakon što je sve saznala o nemilom događaju, pitala je sina kako to da se nije branio, da ga nije gurnuo, a on je tada kazao: "Nisam mogao, bio sam blokiran. Pomislio sam ako ga udarim oda više nikada neću moći ući u pozorište" - navedeno je u presudi Goranu Jevtiću.

Zatim su, kako je majka u svojstvu svedoka ispričala, pristigli još veći problemi - dečak nije mogao da spava noćima, bio je skroz povučen u sebe, spavao je obučen i zbog toga su ona i suprug morali da se obrate psihijatru u somborskoj bolnici.

Goran Jevtić izbačen!

AUTOR: Novosti/D.S. DATUM I VREME: 04.10.2019. 18:05 - 04.10.2019. 20:12 Jevtić je bio u stalnoj postavi te predstave za decu glumac, Goran Jevtić, Foto: Alo!/Dejan Briza Posle presude glumcu Goranu Jevtiću, koji je osuđen na 10 meseci kućnog zatvora zbog seksualnog uznemiravanja maloletnika, pozorište Boško Buha donelo je odluku po kojoj je on sklonjen iz predstave "Aladinova čarobna lampa".

U presudi se dalje navodi da je Jevitć iskoristio opčinjenost, oduševljenje i ushićenost maloletnika njegovom glumačkom veličinom, čega je Jevtić bio svestan. Dečak je bio angažovan u somborskom pozorištu, želeo je da se bavi glumačkim pozivom te se rado upoznavao i fotografisao sa glumcima, što je uradio i sa Jevtićem u Narodnom pozorištu u Somboru.

Dalji navodi Jevtića da nije mogao da zna da se radi o tako mladoj osobi, su odbačeni, a činjenica da je želeo da se "dogovori sa roditeljima" maloletnika ukazuje na to da je želeo da izbegne krivičnu odgovornost.

Obraćanje mladića Luke Krčevinca

Facebook printscreen

Obraćanje mladića Luke Krčevinca, Foto: Facebook printscreen

Podsećanja radi, nemila scena odigrala se u toaletu somborskog Narodnog pozorišta juna 2014. godine, nakon završene manifestacije Pozorišni maraton. Učesnici manifestacije ali i domaćini, među kojima je bio i maloletnik, nastavili su druženje u salonu pozorišta.

Pošto su se prethodne večeri upoznali, a Jevtić mu predložio da bi mogli otići na piće, čemu se maloletnik radovao ni ne sluteći da su Jevtićeve namere iskrivljene. Kobne večeri mu je prišao u salonu, stisnuo ga za nadlakticu i bez reči se uputio ka toaletu. Mladić je krenuo za njim, misleći da će popiti piće kao što je glumac ranije predložio, ali ga je Jevtić sačekao u toaletu.

Goran Jevtić

Alo!/Dejan Briza

Goran Jevtić, Foto: Alo!/Dejan Briza

Na prevaru ga je namamio u jedno od kabina toaleta, gde ga je prisilio na oralni seks uz gnusne izjave. Nesrećni dečak se tresao, plakao, molio ga prestane, što je Jevtić posle nekog vremena i poslušao. Ali za nesrećno dete je tada već bilo kasno, jer je preživeo stravičnu traumu.

Pročitajte još:

Jevtić je tokom sudskog procesa na više načina pokušavao da izbegne kaznu, ali ga je pet godina kasnije ona konačno i stigla. U martu ove godine osuđen je na kućni zatvor (bez nanogice) a zatim su glumac i Tužilaštvo uložili žalbe.

Goran Jevtić

screenshoot/Twitter

Goran Jevtić, Foto: screenshoot/Twitter

Kazna mu je sada preinačena na deset meseci zatvora.

Kao što je "Blic" već pisao, Jevtića je stigao i takozvani Marijin zakon, što znači da više nikada neće moći da radi sa maloletnicima, neće moći da dobije uslovni otpust i biće upisan u registar za pedofile. Ukoliko se ne javi na izdržavanje kazne, budući da je sada na slobodi, ona mu neće zastareti kao što to biva u nekim drugim slučajevima, objasnila je ranije pravnica za naš portal.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina