Misteriozna crkva krije velike tajne
Rina
Misteriozna crkva krije velike tajne

Rina

Ilustracija Foto: Rina

Na saslušanju u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu A.C. se branio ćutanjem kada ga je tužilac pitao zašto su Surčinci izveli građansko hapšenje i predali ga policiji. Za razliku od tada, A. C. je pred sudijom negirao delo i objasnio joj kako on nije lopov , već da je izvlačio novac ispod ikone jer je pokušavao da dohvati ceduljicu koju je greškom ubacio sa prilogom koji je dao nekoliko dana ranije.

- Uzeo sam dva štapića sa ulice i dolazio sam nekoliko dana pre tog dana kad sam snimljen da bih video da li mi je upala ceduljica sa šiframa za poslovne mejlove. Video sam da je unutra u kutiji sa prilogom, ali nikog nije bilo u crkvi da mi otvori tu kutiju. Onda sam došao tog dana i takođe nikog nije bilo u crkvi da mi otvori kutiju, pa dam pokušao da sam izvučem papir- rekao je optuženi.

Sudija je u neverici nastavila da pita znatiželjno, a A. C. se pravdao:

- Imam firmu koja izrađuje nameštaj i te šifre za mejl zapisane na cedulji su mi mnogo važne. Iz drugog puta sam izvukao papir iz kutije ispod ikone i sa njom dve novčanice, jednu od 50 a drugu od 20 dinara. Kada sam izašao napolje ništa mi nije bilo jasno jer su me građani opkolili i predali me policiji- rekao je A. C.

Podsetimo, krajem januara lopov je usred bela dana, specijalnom alatkom izvlačio novac iz kutije ispod ikone. Kamera ga je snimila kako to radi i građani koji su bili na Vajber grupi sa popom su pohrlili da ga uhvate, što se i desilo. Predali su ga policiji.

Inače, pop je zimus zbog A. C. ili više njih, instalirao kameru u hramu kada je shvatio da prilozi iz hrama nekim čudom nestaju, odnosno da ih neko krade.

Pred sudom optuženi je ispričao da je prilikom hapšenja u zadnjem džepu pantalona imao oko 900 dinara, a u autu jos 4.800 dinara. On se požalio sudiji da nije ni stigao do automobila, a da ga optužuju da je svih 5.700 dinara odneo iz crkve.

Za sutra, u ponedeljak 5. aprila zakazano je saslušanje popa, policajaca koji su uhapsili optuženog, kao i nekoliko svedoka.