majka spasila bebu u ljuboviji
privatna arhiva
Poplave u Ljuboviji

privatna arhiva

Foto: privatna arhiva

-Kada je voda ušla u moju kuću za tren je dostigla nivo od jednog metra, a ja sam se našla sama sa troje male dece. Bebu staru deset meseci sam odmah iznela kroz prozor, jer nije bilo šanse da otvorim vrata, rekla je kroz plač za Alo.rs Marija Renovčević iz Ljubovije.

Poplave u Ljuboviji

privatna arhiva

Foto: privatna arhiva

Ova očajna, uplašena i iscrpljena žena, nije uspela na telefon da dobije supruga Aleksandra, jer je on kao pomoćnik predsednika opštine Ljubovija Milana Kovačevića otišao na teren.

Žena iz Ljubovije spasila bebu

privatna arhiva

Foto: privatna arhiva

 -Mnogo sam se uplašila čuvši prasak puknutih vrata od podruma kada je voda šiknula, a onda je za tili čas krenula i u kuću. Pošto se muž nije javljao na telefon, nije čuo, zvala sam svog oca koji je istog momenta došao i odvezao decu i mene u brdo. Da je samo dva minuta tata došao kasnije, kola bi bila skroz potopljena, priča Marija Renovčević.

Da ironija sudbine bude veća, Marija Renovčević iz Ljubovije je gotovo isti scenario doživela i tokom poplava 2014. godine.

Preporučujemo još:

 

Žena iz Ljubovije spasila bebu

privatna arhiva

Foto: privatna arhiva

 -Još se nisam oporavila od onih poplava. Tada sam srednje dece, tada staro dva meseca, isto iznosila kroz prozor. Tada nam je baš sve uništeno, orgrev, pomoćne zgrade, garderoba, sve dečje igračke, a i kola i suprugov motor, priseća se Marija Renovčević. Ističe da su i ove poplave nanele nemerljivo veliku štetu mnogim stanovnicima Ljubovije, ali i da su opet svi bili iznenađeni.

-Onaj ko to nije doživeo, ne može ni zamisliti kako je. Veoma smo zatečeni, očajni zbog svega što nas je snašlo. Moja kuća je samom centru varošice, čini mi se najniža, pa sam grozno prošla. Ne znam kako ću od sada sa troje male dece, priča Marija Renovčević. Ističe da su mnogi građani Ljubovije ogorčeni što toliko godinama, kako kaže, nije saniran ispust za vodu, kako ne bi došlo do ove katastrofe.