Groblje
Alo.rs/V.Đ.
Groblje, Foto: Alo.rs/V.Đ.

Poljoprivrednik Ljubiša Bogdanović (60) pre tačno osam godina u Velikoj Ivanči kod Beograda počinio je najveći masakr u Srbiji kad je ubio 13 komšija, među kojima i dvogodišnjeg Davida, pa se ubio!

U ovom zaseoku ostalo je samo nekoliko komšija, koji danas žive mirno i povučeno, a Bogdanović je tada zauvek "stavio katanac" na pet kuća.

Podsetimo, najmasovnije ubistvo u Srbiji dogodilo se u zoru, kad je Ljubiša Bogdanović hicima iz pištolja u svojoj kući ubio sina Branka (42) i majku Dobrilu (83), dok je suprugu Javorku (67) ranio. Potom je krenuo po komšijskim kućama. U kući Despotovića, koji su mu bili prve komšije i sa kojima se redovno družio, hladnokrvno je ubio Mikaila (67) i Milenu (61), njihovog sina Gorana (24), snaju Jovanu (21) i unuka Davida (2).

- Dečaka je izrešetao u majčinom naručju, tri metka je ispalio u njega. Kuću im je zatvorio - rekla je ranije za Kurir meštanka.

Bogdanović je likvidirao i Draganu Stekić (50), te njenu svekrvu Danicu (78), supružnike Velimira (68) i Olgu (69) Mijailović i Ljubinku Ješić (64) i njenog sina Miloša (48).

Motiv ovog velikog zločina nikad nije otkriven.