Eksplozija, Strahinja Stojanović
Alo.rs
Eksplozija, Strahinja Stojanović, Foto: Alo.rs

Ova kvalifikacija proistekla je iz kako iz činjenice koja se odnosi na način izvršenja krivičnog dela, tako i iz činjenice da je ovim delom oštećeno više lica.

Identitet izvršioca utvrđen je antropološkim veštačenjem i komparativnom metodom tragova koji su fiksirani i izuzeti sa lica mesta.

Takođe je odgovarajućim veštačenjem utvrđeno da je izvršilac ovog krivičnog dela u njegovom izvršenju koristio eksplozivnu napravu koja je, pored eksplozivnih materija sadržavala, i odeređenu količinu metalnih navojnica, tzv. matica koje se koriste prilikom postavljanja šrafova, sve kako bi povećalo razorno dejstvo i ubojitost bombe.

Strahinja Stojanović se nije plašio osvete, Foto: Instagram

Predlogom ovog tužilaštva istovremeno je predloženo i određivanje pritvora, kao i raspisivanje poternice jer je lice u bekstvu.

Postupak sprovođenja istrage se nastavlja, a motiv i eventualna povezanost sa određenim kriminalnim strukturama biće utvrđivani tokom istrage.

Inače, prihvaćeni su predlozi za pritvor, samim tim su se stekli i uslovi za raspisivanje poternice, a samim tim i INTERPOL-ova, koja je u nadležnosti MUP-a Republike Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: