Časlav Živojinović
facebook.com
Časlav Živojinović

facebook.com

Časlav Živojinović, Foto: facebook.com

Neidentifikovani leš pronađen je nadomak Velike Morave u blizini Smedereva, ali uprkos tvrdnjama pojedinih medija da je reč o Časlavu Živojinoviću iz Vranova, koje je nestao pre 40 dana, nema potvrde da je to on, a porodica nije obaveštena da je pronađen mrtav, potrvdio je mladićev stric Predrag Živojinović.

- Porodicu niko nije pozvao niti iz policije, niti bilo ko od nadležnih organa i saopštio da su našli Časlavovo telo, kaže Predrag Živojinović.

- Čitamo razne vesti, objavljene su i svakakve dezinformacije. Uznemireni smo i teško nam je da čitamo da je mrtav, i da tugujemo kao da jeste, a to niko ne saopštava. Za sada, sigurno je da je telo nađeno, a da li je reč o Časlavu, pouzdano ne znamo, kaže stric, Predrag Živojinović. On ne poriče da postoje indicije da je reč o Časlavu, jer je jedan drug bio na licu mesta i prepoznao patike. Porodica sada čeka da se obavi obdukcija, ili uradi DNK testiranje, jer je telo u lošem stanju.

Jutros je u policiji potvrđeno da je telo nađeno, ali tokom dana nisu mogli da potvrde identitet. Kako je rečeno, leš je u takvom stanju da ni po spoljašnjim pregledom nije moguće utvrditi. Telo je, u njivi nadomak reke, u gustom ratsinju, pronašao slučajni prolaznik. Odneto je sa lica mesta danas posle podne posle policijsko-forenzičkog pregleda lica mesta.

Časlav je nestao 29. oktobra. Pre nestanka uputio je dve oproštajne poruke prijatelju i bivšoj devojci u kojima nagoveštava da će se ubiti. Automobil kojim se odvezao na dan nestanka, pronađen je pre desetak dana, na nepristupačnom delu obale Velike Morave, dva kilometara od Vranovske brane. Automobil je bio zaključan, a porodici nije dozvoljeno da iz njega uzme tablet i mobilni telefon. Auto je upućen na detaljni tehnički pregled u Beograd. Porodica nema informaciju o ishodu pregleda.