Jelena Špagović krila leš u iznajmlejnom stanu tri dana
facebook
Jelena Špagović krila leš u iznajmlejnom stanu tri dana

facebook

Jelena Špagović se tereti da je krila leš u iznajmljenom stanu u Zemunu tri dana, Foto: facebook

* Posle svađe i tuče ubila je staricu

* Telo sakrila u iznajmljeni stan u Zemunu

* U pomoć pozvala brata Momčila

Ona je u pomoć pozvala brata Momčila Dujovića (21), govoreći mu da iz tog stana treba da iznesu jednu staru fotelju sa tragovima krivi, ali mu nije otkrila šta se dogodilo.

- Jelena je tog dana pozvala Majdu u svoj stan, u kojem je živela. Posle svađe i tuče ubila je staricu, ali još nije poznato čime joj je zadala smrtonosne udarce. Zatim je njeno telo sakrila u iznajmljeni stan u Zemunu i držala ga tamo tri dana! Onda je u pomoć pozvala brata Momčila, rekla mu je da treba da joj pomogne da iznese neku staru fotelju, ne govoreći mu šta se dogodilo - navodi se u rešenju o sprovođenju istrage u koju je „Alo!“ imao uvid.

Majda Gladović, ubijena pa spaljena

facebook

Majda Gladović, ubijena pa spaljena u kontejneru, Foto: facebook

Kofer sa telom starice stavila je posle toga u svoj „pežo 508“ i odvezla u vikend-naselje Krčedin.

PROČITAJTE JOŠ:

 

- Kofer sa telom starice spalila je u kontejneru, tako da je ono skoro potpuno ugljenisano. Na kontejneru i na drugim mestima nađeni su njeni DNK tragovi - piše u rešenju o istrazi Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici.

Momčilo Dujović nije znao zbog čega pomaže sestri

facebook

Momčilo Dujović nije znao zbog čega pomaže sestri, Foto: facebook

Kako „Alo!“ saznaje, Jelena i Momčilo su deca Saše Dujovića iz prvog braka. Posle razvoda roditelja, Momčio je živeo sa majkom Biljanom i sestrom na Bežanijskoj kosi.

- Momčilo je završio srednju medicinsku školu. Jedno vreme ju je pohađao redovno, da bi kasnije prešao na vanredno školovanje. Majka ih je ostavila pre nekoliko godina, a Momčilo je tada jedno vreme živeo sam u Zemunu. Koliko znam, nije koristio narkotike, a poslednjih godinu-dve skrasio se i počeo da radi. Družio se sa fudbalerima i kretao se u finom društvu. Kada smo čuli zbog čega je uhapšen, ostali smo u šoku - pričaju Momčilovi poznanici, koji ne mogu da veruju da je umešan u stravičan zločin.

Maraš: Tužilac je pogrešio, moj klijent nije saučesnik

Prema rečima advokata Nebojše Maraša, koji brani Momčila Dujovića, tužilaštvo je napravilo strašan propust.

- Naloženo je da se Dujović privede zbog sumnje da je počinio krivično delo pomoći učioniocu posle izvršenog krivičnog dela i određeno mu je zadržavanje. Međutim, član 333, stav 5, KZ Srbije ističe da mladić ne može da bude kažnjen čak i da je pomogao rođenoj sestri da sakrije telo. Kada je tužilac video da je pogrešio, mog klijenta je osumnjičio za pomaganje u ubistvu, iako za to nema nikakvog osnova. Uložio sam žalbu i očekujem da mom branjeniku bude ukinut pritvor - kaže advokat Nebojša Maraš za „Alo!“.

Kako „Alo!“ saznaje, Jelena ime sinčića od tri i po godine iz braka sa mužem sa kojim je se razvela posle devet godina veze i braka.

Ona se kod tužioca branila ćutanjem, ali samo je kratko rekla da njen brat nije umešan u zločin! Momčilo je kazao da ne zna ništa o monstruoznom događaju i prošao je ispitivanje na poligrafu.

Jelena se tereti da je 15. juna ubila Majdu Garović jer joj je dugovala 2.500 evra, a telo ubijene žene nađeno je 20. juna. Jelenin brat Momčilo sumnjiči se za pomaganje.

Sestri i bratu određen je pritvor do 30 dana, a njihovi advokati su uložili žalbe.