Stefan Novoselac
Facebook
Stefan Novoselac

Facebook

Stefan Novoselac, Foto: Facebook

Stefan Novoselac (20) iz Rume, kog je u Sutomoru pretukao mladić, i dalje je u stanju kome, ali njegovo stanje je malo bolje.

Lekari Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) konstatovali su da se zdravstveno stanje mladića diskretno pobošljava, mada je i dalje kritično.

On je hospitalizovan na Odeljenju centralne intenzivne terapije KCCG.

Mladić je inače juče reagovao samo na glas i dodire svoje majke, kada je davao znake da je čuje.

Novoselac je jedan od dvojice mladića iz Rume koji su zadobili teške telesne povrede u tuči koja se dogodila u Sutomoru.

Policija je istog dana lisice na ruke stavila Baraninu Petru V. (19), koji se tereti da je naneo teške telesne povrede i Stefanovom prijatelju Dejanu Grujičiću (20).

Petar V. je uhapšen zbog sumnje da je počinio dva krivična dela - teška telesna povreda i nasilničko ponašanje. Prema pisanju "Novosti", Novoselac je zadobio udarac pesnicom, a onda je pao i udario glavom o pločnik.

Porodica pretučenog mladića bila je u šoku nakon napada. Kako su ispričali Stefan se nikada nije tukao.

- Moj sinovac je dobar dečko, što možete proveriti u Rumi. zaista nije konfliktna ličnost, i nikada se nije potukao - naveo je mladićev stric.

Stefan je sa drugarima na more otputovao 12. avgusta, a dva dana pre toga bio je na rođendanu kod komšije, prijatelja iz detinjstva, ispričao je njegov drug.

- Trebalo je da se za dan, dva vrati sa mora. Rekao je da hoće da se odmori i da se neće javljati često iz Crne Gore. Niko od nas nije ni slutio da će ga nasilnik, tabadžija bez ikakvog razloga nokautirati i da će se boriti za život. To je inače bilo njegovo prvo, samostalno letovanje sa društvom u Crnoj Gori. Pre toga je sa društvom, tačnije devojkom, išao u Paraliju - rekao je za “Blic” jedan Stefanov drug, koji je insistirao na anonimnosti.

Stefan je završio Srednju poljoprivrednu školu u Rumi, i pomagao je roditeljima, pravili su kuću u jednom obližnjem mestu.

- Zaista je momak na mestu. Nikada nije pravio probleme niti ulazio u neke sukobe, i nije mi jasno kako je neko mogao da ga napadne bez ikakvog razloga. Samo se pitam šta je u tom trenutku mislio taj siledžija - naveo je Stefanov drug.

Baranin Petar Vojvodić, osumnjičeni da je naneo teške povrede Novoselcu i drugu, poznat je kao nasilnik. Navodno je i ranije, takođe bez ikakvog razloga, batinao ljude, a prolazio je nekažnjeno, pa neki njegovi poznanici očekuju da će ga sada konačno stići pravda i da će odgovarati za nasilništvo.

Probudio se i video da mu se drug ne pomera

Nakon što je Novoselca udario u glavu, osumnjičeni tinejdžer iz Bara je takođe bez ikakvog razloga udario i mladićevog druga druga S. G. (19) i polomio mu vilicu, a mladić na sreću nije životno ugrožen.

Prema za sada dostupnim informacijama, mladići iz Rume su prekjuče ujutro udarali u boksersku krušku u Sutomoru kada je naišao Vojvodić sa još dvojicom drugova. Iz samo njemu znanog razloga, nasrnuo je na vršnjake iz Bara. Prvo je udario S. G. i polomio mu donju vilicu, a zatim je Novoselcu zadao udarac u glavu. Novoselac je pao i glavom udario u beton. Dalji napad su sprečili Đ. S. (20) i J. M. (20) iz Bara, drugovi nasilnika koji su ga obuzdali.

Iako povređene glave, Novoselac je uspeo da ustane i sa S. G, kome je krvarila vilica, krenuli su ka smeštaju i kome se bili sa drugovima iz Rume. Dok su se vraćali, Novoselac je nekoliko puta povraćao. kada su stigli u sobu, mladići su zaspali, ali se S. G. uskoro probudio i video da se Novoselac ne pomera. Tada je alarmirao drugove pa su Novoselca, koji je i dalje bio u nesvesti odneli u Dom zdravlja, gde je navodno ustanovljeno da su mladići bili pripiti. Ekipa Hitne pomoći pozvala je lokalnu policiju i ubrzo je identifikovamn i uhapšen nasilnik Petar Vojvodić, koji je osumnjičen za nanošenje teških telesnih povreda i nasilničko ponašanje. Protiv njegovih drugova krivična prijava neće biti podneta jer su oni sprečili da još udara mladiće iz Rume.

Komentari (5)

XXL

27.08.2018 22:54

ZAŠTO se povređeni mladić ne prebaci u Beograd na VMA? Tamo NEMA adekvatnu medecinsku negu.

miroslav moric

27.08.2018 23:10

@XXL - zasto se ide u crnu goru pored srpskog opevanog mora zvano dunav.dunave dunave srpsko more nad tobom najlepse svicu zore.

Zoran

27.08.2018 23:24

@XXL - Tacno je tako! mislim da cekaju bopoljsanje Stefanovo... Sigurno bi roditelji to vec napravili, ali kakvo je stanje jos Stefanovo da li ga smeju pomerati... Boze pomozi i srtrasnja sveta gospoino spasite i pomozite Stefanu da preziv... Neka ga dragi bog sacuva....

brana

28.08.2018 07:37

Boze dragi i sveta Bogorodice, pomozite ovom mladicu da prezivi, sta se ovo desava, zar je tesko biti COVEK.BOZE POMOZI MU.

Александар

28.08.2018 10:13

Зар Новоселац није хрватско презиме?