Hapšenje
Shutterstock
Hapšenje

Shutterstock

Hapšenje, Foto: Shutterstock

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije i Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su lekara specijalistu Kliničkog centra Vojvodine I.E. (1976), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo primanje mita - kaže se u saopštenju.

Policija je, navodi se, "uhapsila i Ž. S. (1960). osumnjičenog da je počinio krivično delo davanje mita u posredovanju i podnela krivične prijave u redovnom postupku protiv još tri osobe, od kojih je jedna policijski službenik".

Preporučujemo:

Osumnjičeni I.E. se tereti da je od tri pacijenta ukupno uzeo 4.200 evra kako bi ih operisao, mimo liste čekanja. Sumnja se da je za dve operacije uzeo po 1.500 evra, dok je za treću tražio i uzeo 1.200, preciziora je MUP.

Uhapšenom Ž.S. se na teret se stavlja da je kao posrednik učestvovao u davanju mita od 1.500 evra osumnjičenom I.E.

Krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da su počinili krivična dela davanje mita biće podneta protiv dve osobe, dok će protiv četrdesetosmogodišnjeg policijskog službenika biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo davanje mita u posredovanju.

Osumnjičenim I. E. i Ž. S. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, kaže se u saopštenju.

Pročitajte još:

Komentari (2)

nista novo

31.10.2020 22:25

Jedan od 1000.nece da operisu na drzavnoj bolnici (kao nemaju. implatante I drugo -mora da sa ceka po vise meseci)pa salju na privatnu I ekspresno resavaju problem.primera x.

BlueBoy

01.11.2020 10:09

E ako su! Kada će više bre da se stane na put tim lekarima, šta oni bre misle?!? Pa zamislite da morate davati pare za svakog ko mora nešto da uradi, a pored toga prima platu za to? Školovali se da leče ljude, za platu, a oni deru kožu ljudima koji su bespomoćni, i izbezumljeni... I kakva prijava u redovnom postupku, sve to u pritvor, suđenje i direktno u zatvor! Takvi ljudi ne zaslužuju da žive, a kamo li da rade...