danilo tešić
privatna arhiva
danilo tešić

privatna arhiva

Danilo Tešić, Foto: privatna arhiva

Danilo Tešić (40), snajperista iz Beograda, koji je 1999. sa svega 19 godina učestvovao u dramatičnim borbama na srpskoj granici sa Albanijom i bio svedok ljudske klanice u bitkama od Suve Reke do Junika, uhapšen je zbog naplaćivanja saobraćajnih kazni kao lažni policajac, a među prevarenima se našao čak i ujak načelnika beogradske policije!

Tešić je saslušan u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, a sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor do 30 dana zbog bojazni da može da ponovi krivično delo.  

automobil audi Q 7

MUP

Automobil audi Q 7, kojim je Danilo Teić presretao vozače, Foto: MUP

On se sumnjiči da je automobilom „audi Q7“ sa takozvanim blinkerima, svetlosnom plavo-crvenom signalizacijom, zaustavljao vozače na autoputu, Ibarskoj magistrali i drugim magistralnim putevima, predstavljao im se kao policajac i naplaćivao im od 4.000 do 6.000 dinara za navodno prekoračenje brzine.

Policija je u njegovom stanu našla 11 pištolja, devet pušaka, pet legitimacija koje podsećaju na policijske, 15 noževa, četiri optička nišana, dva elektrošokera i tri dvogleda. Arsenal je na proveri radi utvrđivanja da li je reč o vazdušnim i gasnim puškama i pištoljima ili o vatrenom oružju. 

danilo tešić

MUP

Danilo Tešić, Foto: MUP

 

Dobio robiju umesto ordena

Danilo Tešić je u januaru 2017. godine, posle 17 godina suđenja, tri oborene presude i nekoliko promena sudskih veća, presudom Vojnog suda u Nišu osuđen na dve i po godine zbog navodnog ubistva dva civila, braće Miftara i Selmana Temaja, 1999. u selu Kušnin, na Kosovu, čije porodice i danas drže pekare u centru Niša. Za isto krivično delo snajperista Mišel Seregi je osuđen na dve godine, njihov komandir voda Rade Radojević na tri, dok je major Zlatan Mančić dobio 14 godina zatvora. U ranijoj ispovesti za „Alo!“ Tešić je rekao da je žrtva bivših režima i da je politički osuđenik.

hapšenje Danila Tešića

MUp

Hapšenje Danila Tešića, Foto: MUp

Kako saznajemo, Tešić je u subotu kod Rušnja zaustavio automobil i od vozača uzeo 40 evra zbog prekoračenja brzine. Vozaču je pokazao policijsku značku, ali je pobudio njegovu sumnju, zbog čega je odlučio da fotografiše njegov automobil i zapiše broj tablica. Policiji je prijavljeno da se vozač „audija Q7“ predstavlja kao policajac „presretač” i da vozačima naplaćuje kazne za saobraćajne prekršaje. 

- Prilazio je kulturno, predstavljao se kao policijski službenik i pokazivao legitimaciju Evropske policijske asocijacije (EPA). Vozače je ubeđivao da su napravili prekršaj i nudio im da pogledaju snimak. Govorio bi im da su kazne velike, ali da mogu da budu upola manje ako ih odmah plate! Među prevarenima se našao čak i ujak načelnika beogradske policije, kome je naplatio kaznu - objašnjava naš sagovornik i dodaje da je Tešić imao legitimaciju koju mu je uručio Manuel Matejić (46) iz Smederevske Palanke, koga Interpol goni zbog sumnje da se lažno predstavljao kao potpukovnik JSO u penziji i predsednik Evropske policijske asocijacije Brisel za Srbiju.

Policija istražuje koliko dugo se Tešić lažno predstavljao kao policajac, a sumnja se da je najmanje dva meseca varao vozače. Ne zna se koliko je ljudi do sada prevario i zbog toga policija poziva prevarene građane da se jave na telefon 011/279-74-65, ili lično - u PU za Grad Beograd na Bulevaru despota Stefana 107 u Beogradu.

arsenal Danilo Tešić

mup

Arsenal Danila Tešića zaplenjen u njegovom stanu u Beogradu, Foto: MUP 

Pre incidenta pokušao da se ubije!

Kako saznajemo, Danilo Tešić je dva dana pre incidenta na Ibarskoj magistrali pokušao da se ubije tako što je popio punu šaku sedativa!

- Supruga ga je pronašla na podu, bez svesti. U poslednjem trenutku je prebačen na VMA na ispiranje želuca. Za vreme rata na Kosovu 1999. proveo je 16 meseci bez prekida u epicentru zračenja kasetnih bombi, zbog čega je zaradio karcinom jetre. Uspeo je da pobedi rak, ali se na VMA lečio zbog posttraumatskog stresnog poremećaja. Advokati su ga posetili odmah posle hapšenja i tražili su da mu supruga donese lekove koje mu je lekar prepisao.Neposredno posle hapšenja je tvrdio da nikoga nije presretao na Ibarskoj magistrali i da nije naplaćivao kazne - navodi naš izvor blizak istrazi.

 

 

Komentari (5)

dz

08.06.2018 08:47

Zbog ujaka je i uhvacen.

Раша

08.06.2018 09:08

Још један пример како држава брине о ратним ветеранима. Сад ће он да робија и то је за државу решен проблем. А шта је са осталима који нису кренули овим путем?

Deda

08.06.2018 11:58

Da nije bilo ujaka ovaj bi još radio.

Marinero

08.06.2018 14:19

Kako ne uhvate nekog ratnog profitera nego ljude koji su branili otadzbinu.

paja

08.06.2018 15:26

ovi sto su dali pare da izbegnu prijave treba da odgovaraju za davanje mita i podmicivanje sluzbenog lica posto su za njega mislili da je policajac