Zabela zatvor policija
Alo!/Masanori Jošida
Zabela zatvor policija

Alo!/Masanori Jošida

Zabela zatvor, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Lazar Stevanović (69) iz sela Brežđe kod Mionice, višestruki silovatelj koji je pola života proveo na robiji, umro je u Specijalnoj bolnici u Okružnom zatvoru u Beogradu.

Lazar Stevanović (69), koji je pola života proveo na robiji zbog seksualnog zlostavljanja, umro u zatvorskoj bolnici. Uzrok smrti utvrdiće obdukcija.

Stevanović je bio u požarevačkoj Zabeli na izdržavanju zatvorske kazne zbog pokušaja zlostavljanja maloletnice, a telo je prevezeno na obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti.

- Stevanović je iz Zabele prevezen u Beograd. Zatečen je mrtav u krevetu, a prema prvim informacijama, nije imao povreda po telu. Istraga o ovom slučaju je u toku - kaže izvor iz istrage.

Prema njegovim rečima, Stevanović je više puta hapšen i osuđivan je zbog sedam silovanja, a na meti bile su žene, devojke, ali i maloletnice.

- On je u februaru 2016. izašao iz zatvora, u kojem je proveo 10 godina zbog silovanja. Živeo je kao beskućnik jer ga je sin izbacio iz kuće u strahu za svoje dve maloletne ćerke. Samo sedam meseci kasnije, Stevanović je ponovo završio iza rešetaka. On je tad u centru Valjeva pokušao da siluje učenicu valjevske gimnazije rodom iz Mionice koja je tad imala 16 godina - priča naš sagovornik.

Kako dodaje, Lazar je devojčici rekao da je prijatelj njenog oca i da treba nešto da joj preda, pa ju je namamio u podrum zgrade.

- Kad su ušli u podrum, Stevanović je maloletnici među grudi gurnuo novčanicu od 100 dinara i pokušao da je zagrli. Devojčica je brzo odreagovala, odgurnula manijaka i počela da vrišti. Nasilnik je pobegao, ali ga je policija ubrzo identifikovala i privela. On se tad navodno teretio za još jedno silovanje u Valjevu - kaže izvor.

Stevanović, koji je svojevremeno radio kao kondukter, policiji i pravosuđu poznat je i po nasilničkom ponašanju i sitnim krađama. Koliko je bio beskrupulozan, govori i to što je jednom prilikom nakon izlaska iz pritvora na putu do kuće napastvovao ženu, pa je odmah vraćen iza rešetaka.

Komentari (2)

Сараџогла

28.08.2018 09:14

Девојку од 16 година НАМАМИО у подрум?Ех,женска главо имаш ли ти у њојзи нешто?ПС.Не саветујем ја за џабе девојчицама још од седме године из моје фамилије и комшилука КАДА СТАНЕ АУТО НА УЛИЦИ И ИЗ ЊЕГА ТЕ НЕКО ЗОВЕ ДА ТЕ ПИТА ЗА НЕКУ УЛИЦУ ... БЕЖИТЕ!Или носите увек са собом бибер спреј који једино може да се купи на црњака.

jabreja

28.08.2018 10:09

Lele, lele, da ovoliko, makar, zla pobrojaste i Mekejnu...