Zvezdan jovanović
MUP
Zvezdan jovanović

MUP

Zvezdan jovanović, Foto: MUP

Zvezdan Jovanović (53), zvani Zveki i Zmija, osuđen na 40 godina zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, požalio se juče u Specijalnom sudu da ga je Čedomir Jovanović, lider LDP-a, vređao i nazivao ga životinjom! Jovanović je u završnoj reči na suđenju za pobunu „crvenih beretki“ u novembru 2001. godine izjavio da ga je Jovanović više puta nazvao pogrdnim rečima i da je za to prošao nekažnjeno.

- Nazivao me je više puta životinjom tokom suđenja i pitao sudiju koliko košta da nastavi sa tim! Lako je njemu, kada su ga debelo plaćali sada pokojni Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum, koje je on obučavao kako da ubijaju i kako da uništavaju tragove - rekao je Jovanović u završnoj reči.
Optuženi Zvezdan se obrušio i na svedoka Dejan Milenkovića Bagzija, za koga je naveo da ima „selektivno pamćenje“. 

- Pričao je kao je Čeda sa ženom porodično dolazio u Šilerovu i kod Spasojevića. Navodio je da je Spasojević dao Zoranu Vukojeviću Vuku video-kasete sa kamera kuće da ih sakrije. Sve ovo je kasnije navodno zaboravio ili negirao - izdeklamovao je u dahu Zvezdan Jovanović.
On je tvrdio da je Bagzi bio poznati kriminalac, koga je tužilaštvo izabralo da bude jedan od glavnih svedoka, ali da je on „pričao gluposti“ i „recitovao napamet naučen tekst koji mu je dat“.

Zemunci kao braća

privatna arhiva

Zemunci kao braća, Foto: privatna arhiva

 - Govorio je i da je Ljubiša Buha Čume i omogućio Spasojeviću da preprodaje čak 700 kilograma heroina. Govorio je da Spasojević naredio da se prati Sredoje Šljukić Šljuka, opleo mnoge političare, ali su samo uvažene optužbe protiv pripadnika „crvenih beretki“ - kazao je juče Zvezdan Jovanović. 

On je za svedoka saradnika Čumeta rekao da je sebe nazivao uspešnim biznismenom, a da je u stvari bio vođa najveće kriminalne grupe na Balkanu.

- Podsetiću da je Dušan Mihajlović rekao da je Ljubiša Buha Čume jedan od najmoćnijih ljudi i kralj podzemlja u Srbiji! Pitam se da li u Srbiji važi jedan zakon za njega, a drugi za ostale - zapitao se Jovanović.
Suđenje se nastavlja na Vidovdan, 28. juna.

 

Komentari (15)

Lala NS

13.06.2018 11:21

Sve bih ti jos i poverovao,ali da je Ceda njih obucavao da ubijaju e to stvarno ne mogu... Ta glupost baca senku i dovodi u sumnju i sve ostalo sto si rekao a mozda bih i poverovao....

Curcic srdjan

13.06.2018 13:25

@Lala NS - To je ceda rekao za zvezdana, pisac teksta je trebao kmenima da podeli ko je sta rekao s obzirom da su im prezimena ista!

MILETA

13.06.2018 13:39

@Lala NS - POSLEDNJI COVEK U SRBIJI KOME BI VEROVAO JE CEDA.ON JE NAREDIO DA SE RUSI SILEROVA,DA SE NAMAMI VUKA VUKOJEVICA SA KASETOM ,OBECALI NOVAC A NA KASETI SVE. CEDA NA CRTI I KESA ZA PONETI ,DA SE NADJE MALO KUCI...

Čeda

13.06.2018 14:23

@Lala NS - A ti znaš da nije ? Daj bože da si razumela i šta si ti napisala a ne da komentarišeš ovakvog čoveka !

neutralan

13.06.2018 14:44

@Lala NS - Bas ce sud da mu poveruje, nije sud Seselj.

zizi

13.06.2018 11:42

Njega su zvali Zveki ne Zmija, zna se ko je bio nazivan Zmija ne izmisljajte.

Mira

13.06.2018 11:51

Tuga sta ste uradili ti i taj klan sa ciljem da Srbija tapka u mestu i svadja se sa celim svetom jer sto Srbiji pre svega njenom narodu bude bolje tebi i takvima gore za vas nema mesta onda . I jos ti pricas i tebi nesto da poverujem. Naravno onaj pametniji deo naroda. Evo gde smo sad a gde bi bili da je Djindjic ziv.Ubijen da bi sve ono sto je mulj I talog moglo da se siri i bogati. ZLO

Ognjen

13.06.2018 12:40

Istinu utvrđuje sud a ne mi građani. Ali... Imam neki osećaj da sve ovo što je rekao za Čedu ima smisla. Otkud Čedi pare za bahaćenje i kupovinu Fidelinke? To od poslaničke plate jednostavno nije moguće. Te priče o posetama Šilerovoj i posete Kumu i Šiptaru u zatvoru su iz nekog razloga uvek stavljane pod tepih.Zašto?

Cica

14.06.2018 07:16

@Ognjen - Odakle mnogim politicarima pare za mnogo sto sta.Stanovi,juce,crkve.Sve jecto is to,zato se I bore da udju u vlast.

Čika Jova

13.06.2018 13:19

A ko je Čedomira Jovanovića i zašto obučavao kako se izvršavaju krivična dela i uništavaju tragovi i dokazni materijal.

Petar

13.06.2018 15:56

E moj, “specijalac”?!!! Sta za sebe imas da kazes?!!! Prevarili te mangupi?!!! Ne glumi patriotu jer nijedan od vas nije ni zucnuo kada je rasprodato sve SRPSKO?!!! Trebao si da osudjujes mnogo ranije neke politicare ali nisi smeo?!!! Kod njih ti ne bi prosla prica, “samo da mi ne dirate porodicu”?!!! Da si covek i da volis SRBIJU, rekao bi sve sto znas?! Svi ste vi iz iste kuhinje i neko vam je “zakuvao zaprsku”?!!!

SasaV

13.06.2018 19:46

@Petar - Bajo,sto ti lepo neodes do njega pa mu to saopstis u lice ili da sacekas da izadje a nece dugo jos potrajati i nemoras onda da glumis mangupa pisuci komentare...

123

13.06.2018 19:26

Ajmo za pocetak da sud utvrdi ko je narucio rusenje objekata u Silerovoj .

Vuki

14.06.2018 01:39

Nije previse pametan, samo ima zeludac..

saj

14.06.2018 07:30

i ovaj ispade jadnicak ,kao nista nije znao...jao jadan on.....ha ha...cuti tamo i robijaj....