Mario Trtić
Printscreen/Facebook
Mario Trtić

Printscreen/Facebook

Mario Trtić, Foto: Printscreen/Facebook

Mario Trtić (28), venčani kum pevačice Goce Tržan, i Mitar Vuković (66) nađeni su sinoć mrtvi u dvorištu Vukovićeve kuće u Đurđevu kod Žablja. Policija pretpostavlja da je Mitar prvo ubio Marija, a zatim presudio i sebi.

Motiv ove tragedije za sada nije jasan.

- Reč je o klasičnom ubistvu i samoubistvu. Bili smo zaprepašćeni kada smo u dvorištu Vukovićeve kuće našli dva krvava tela. Svuda uokolo bilo je na desetine čaura. Šta se desilo između njih dvojice tek treba da se utvrdi - kaže izvor iz istrage.

Cela priča počela je kada je juče po podne Mariova sestra Marija prijavila njegov nestanak.

- Rekla je da je Mario seo na moped i otišao, ali se nije vratio. Pošto se nije odazivao na mobilni, porodica je pomislila da je u pitanju neko zlo. Odmah smo se dali u potragu za mladićem, ali on kao da je u zemlju propao iako je Đurđevo malo. Tek uveče naišli smo na moped parkiran ispred Vukovićeve kuće. Kada smo ušli u dvorište, zatekli smo krvavu scenu - priča sagovornik.

Policija je do kasno u noć obavljala uviđaj i tragala za dokazima koji bi rasvetlili tragediju.

Meštani Đurđeva pak prepričavaju šta se desilo i nagađaju šta bi mogao da bude razlog.

- Mario je dobar momak, ni mrava ne bi zgazio. Njegov otac Nikola ima lanac prodavnica i jedan je od najimućnijih ljudi u selu. Mario to, međutim, nikad nije isticao niti pokazivao, ponašao se kao normalan momak. Ne znam zašto bi neko njega želeo da ubije - ispričao je jedan od meštana Đurđeva.

Drugi pak kažu da je Vuković u kraju navodno poznat kao zelenaš i da bi u tom pravcu policija trebalo da istražuje.

- Moguće je da je Mitar imao neke neraščišćene račune sa Nikolom i da je hteo da mu se osveti, pa mu je možda zato ubio sina - ispričao je drugi Đurđevčanin.

Mario Trtić je inače bio venčani kum Goce Tržan i bubnjara Raše Novakovića. Njih dvoje često su dolazili u goste kod kuma u Đurđevo, ali sinoć niko od njih nije mogao da komentariše tragediju.