Psi lutalice
Alo!/ Dejan Briza
Psi lutalice

Alo!/ Dejan Briza

Psi, Foto: Alo!/ Dejan Briza

* Psi napali grupu dece u Loznici

* Jednog dečaka izujedali po rukama i nogama

* Reč je o psima čiji je vlasnik od ranije poznat policiji

Ovo su reči Lozničanke Jelena Kukolj Jović koja je u subotu uveče bila svedok napada dva velika psa na grupu dece koja su se igrala u gimnazijskom dvorištu, a među kojom je bio i njen sin.

Pročitajte još:

Scenu deteta na zemllji koga kidaju nečiji kućni "ljubimci" još dugo niko neće moći da zaboravi. Samo pukom srećom desetegodišnji dečak je preživeo stravičan napad, kako se ispostavilo, vlasničkih pasa, koji su u međuvremenu uhvaćeni.

Jelena se te kobne subote, oko osam sati uveče nalazila sa svojim sinom u gimnazijskom dvorištu, gde se njeno dete igra sa drugarima gotovo svako veče. To dvorište, inače, ograđeno i zaklonjeno od saobraćaja bilo je bezbedno mesto, a sa decom su uvek bila dva, tri roditelja. Ipak, u vreme nemilog događaja u subotu Jelena je bila sama, a opisala je jezive scene koje je videla.

"Ujedali su dečaka, on je vrištao!"

- Na parkingu su bila dva velika psa, izgledali su kao vučjaci, videla sam da imaju ogrlicu i pomislila sam da su sa nekim ko ih je pustio sa povoca i nalazi se u blizini. Naskakali su na ogradu, a onda je jedan dečak otrčao da zatvori kapiju. Samo što je pritvorio, oni su jurnuli, otvorili je, uleteli u dvorište i pojurili decu. Nastao je metež, uplašena deca su bežala, neki su uspeli da izjure na kapiju, a drugi su se peli na zidanu ogradu i mrežu od armature bežeći iz dvorišta - priča uznemirena Kukolj Jović i dodaje:

- Moj sin je uspeo da izjuri napolje, a onda sam videla jednog desetogodišnjeg dečaka da je pao i psa kako ga drži, drugi je nastavio da juri ostalu decu i kada je video da nikoga nema i on se vratio. Počeli su da ujedaju dečaka, on je vrištao, jaukao. Gađala sam ih nekim kamenom koji sam našla i vrištala, bila sam nemoćna pa sam izletela na ulicu i zvala u pomoć prolaznike - priča Jelena.

Urgentni centar, bolnica

Alo!/ Dejan Briza

Bolnica, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Kako navodi, reagovalo je nekoliko mladića, prvo jedan pa još trojica koju su utrčali u dvorište, gađali su pse nekom stolicom koju su našli i uspeli da ih oteraju. Jedan mladić je podigao povređenog dečaka, uspeo da nađe prevoz i prebaci ga do lozničke Opšte bolnice gde je detetu ukazana pomoć.

Dete u bolnici, ima više ujeda po telu

Prema rečima portparola ustanove Dragane Vasiljević, dete je hospitalizovano na pedijatiriji, ima više ujeda po telu, rane su mu obrađene, prima propisanu terapiju i "njegovo opšte stanje je dobro".

Prijava protiv vlasnika

Dečaka su napala dva psa rase malinoa, jednog od četiri tipa belgijskih ovčara, koji su često viđani u delu grada kod srednjih škola, ali i šire. Prema saznjanjima, nisu u pitanju lutalice već vlasnički psi, a njihov vlasnik je poznat policiji i protiv njega je podignuta odgovarajuća krivična prijava.

Otac povređenog mališana, Milojko Jovanović, potvrdio je za "Lozničke Novosti" da njegov sin ima više ujeda po telu, rukama, nogama, ramenu.

- Moj sin je u bolnici. Lekari su ga zbrinuli, prima terapiju, ušivali su mu rane na potkolenicama. Znam da je povređena i žena iz pekare koja je pomogla mom detetu i mnogo joj hvala. Samo da bude sve u redu sa detetom - ispričao je on.

Inače, kaže da je čuo da ovo nije prvi put da ovi psi prave probleme.

- Trebalo je to vlasnik da ima u vidu i da ih drži pod kontrolom. Videću šta pravno može da se preduzme jer, ako se ništa ne uradi, ovako nešto će se ponoviti. Ovo treba da bude slučaj koji će sve vlasnike pasa opomenuti da imaju veliku odgovornost i da će, ukoliko ne postupaju onako kako treba, biti kažnjeni – rekao je on.

"Lozničke novosti" pišu da je u nemilom događaju povređena je i jedna žena, radnica obližnje pekare. Ona je, prema rečima svedoka, utrčala je u dvorište i uhvatila psa kako bi ga odvojila od dečaka.

Direktor KJP "Naš dom" Janko Aleksić, potvdio je pomenutom portalu da je ekipa ovoga preduzeća u pratnji policije pronašla dva psa kod njihovog vlasnika i da oni se trenutno nalaze na posmatranju u veterinarskoj stanici preduzeća.

Bonus video

Beograđani otkrili šta rade na plus 40: Muke tek predstoje!