Andrija Pavlović
Privatna arhiva
Andrija Pavlović

Privatna arhiva

Andrija Pavlović, Foto: Privatna arhiva

- Prvo mi je slomio obe ruke, a zatim me je, zbog moje bolesti, pitao: „Koja te noga više boli?“. Rekao sam leva, a on je odgovorio: „Sad ću da ti je popravim!“. Iživljavao se nada mnom dva i po sata! Slomi mi neku kost, pa sedne da se odmori, a potom nastavi da me lomi! U pauzi je čak pozvao svoju devojku Sofiju i rekao joj: "Dušo, dođi da vidiš kako ga ovde ubijam!"

Ovako je brutalno pretučeni i oboleli od multipla skleroze Andrija Pavlović (36) iz Orašca za „Alo!“ prepričao napad na sebe, posredstvom rodbine, koja ga obilazi na Urgentnom centru u Beogradu.

Pročitajte još:

Pavlović je pretučen 27. januara, oko 19 sati, u Aranđelovcu, a prema rečima svoje porodice, za sve je odgovoran njegov brat od tetke Petar M., koji je još u bekstvu. Kako smo ranije saznali, Petar je pozvao Andriju kod sebe kući, govoreći mu: „Bato, dođi, zvao sam te da te ubijem!“, a onda ga je optužio da je, navodno, presreo njegovu devojku Sofiju s fantomkom na glavi i da hoće da im uništi vezu.

- Kada je Andrija ušao u kuću i seo na krevet, Petar je zaključao vrata. Rekao mu je: „Sada ću da te ubijem!“. Pripremio je alat u kuhinji i krenuo! Prvo mu je slomio jednu, pa drugu ruku, nakon čega je Andrija pao. Onda ga je upitao koja ga noga više boli, verovatno zbog Andrijine bolesti. Kada mu je rekao: „Nemoj, brate, molim te, danas je Sveti Sava! On miri posvađanu braću, a mi se nismo ni svađali.Šta se dešava? Čekaj, ubićeš me!“. Međutim, Petar mu je uzvratio: „Sada ću ja da ti popravim tu nogu! Ni Sveti Sava ti ne može pomoći!“ To je i uradio - slomio mu je nogu i nastavio dalje - kaže Andrijin član porodice i dodaje da se iživljavao nad njim.

Preporučujemo još:

- Slomi mu nešto, a onda sedne malo da se odmori, pa nastavi! Ponavljao je kako će da ga ubije. Terao ga je da ustane! Vikao je: „Ajde, ustani!“, a Andrija mu je odgovarao: „Ne mogu, jesi li ti normalan? Polomio si me!“ Izlomio je gomilu predmeta dok ga je tukao. Čim bi polomio držalje od lopate ili sekire, izlazio je napolje da uzme nešto drugo - kaže za „Alo!“ član porodice Pavlović, neposredno posle razgovora s Andrijom, koji se probudio iz veštačke kome i počeo da priča o mučenju koje je preživeo.

- Usred batinjanja, dok je pravio pauzu, Petar je pozvao svoju devojku Sofiju i hvalio joj se svojom brutalnošću. Rekao joj je: „Dođi, dušo, da vidiš kako ga ubijam ovde! Dođi da vidiš, neće nas niko u životu rastaviti. Dođi da vidiš, polumrtav je!“. Zatim je pozvao i neku drugu osobu telefonom i pred Andrijom joj je pretio, govoreći: „Ti ne znaš kakve ja ljude imam, ima da te raskomadaju, da budeš bačen u sneg. Nećeš ostati živ posle ove noći. Ubiću ti oca, majku i sestru!“ - prepričava naš sagovornik.

Andrija je, prema rečima svoje porodice, posle dva i po sata iživljavanja pao u nesvest od bolova!

- To je trajalo i trajalo, a Andrija se seća da je Petar sve vreme gunđao i pretio mu. Krvnik je o njega bukvalno slomio držalje motike, sekire i lopate - tvrde rođaci.

Andrija Pavlović pretučen u kući brata od tetke Petra M.

Privatna arhiva

Andrija Pavlović pretučen u kući brata od tetke Petra M., Foto: Privatna arhiva

Porodica: Brinemo da li će biti pokretan

Iz porodice su zabrinuti što Petar još nije uhapšen i da li će Andrija posle svega biti pokretan.

- Operisane su mu obe ruke. Ugrađene su mu šipke i pločice. Leži i dalje u Urgentnom centru u Beogradu. Žali se na bolove, zbog pršljenova. Ne može da ustaje, ne može sam da jede. Potpuno je onesposobljen. Operacija je trajala tri sata i brinemo se da li će posle svega biti pokretan. Brine nas i što Petar još nije uhapšen - kaže jedan od članova porodice.