Ivana Filipović
Facebook printscreen
Ivana Filipović

Facebook printscreen

Ivana Filipović, Foto: Facebook printscreen

Sa teškim telesnim povredama Ivana Filipović (22) iz Banovog Polja kod Bogatića, koju je u utorak pre podne u Novom Sadu pretukao dečko Đorđe Lacković (24) smeštena je na Institut za grudnu hirurgiju u Sremskoj Kamenici. Probijeno joj je plućno krilo, polomljena četiri rebra, izbodena je nožem, ispečena peglom po vratu i rukama, a svuda po telu ima hematome od udaraca. Devojka je danas stabilno i nije životno ugrožena.

Pročitajte još:

Ivani je život spasla najbolja drugarica P.LJ. kojoj je na putu do Urgentnog centra gde joj je ukazana prva pomoć, ispričala detalje dvočasovne drame u iznajmljenom stanu u Novom Sadu.

Preporučujemo i ovo:

- Dođi kod mene, Đorđe me pretukao - bilo je jedino što je teško uspela da progovori.

- Kada sam ušla u stan, zapanjila sam se i šokirala prizorom. Krvi je bilo svuda, na podu, na krevetu, na stolu... Ivana je ležala na krevetu, u krvi, nije mogla da se pomeri, teško je disala, a govorila skoro nečujno i veoma teško. Rekla mi je da ju je, čupao za kosu, tukao svuda po telu rukama i nogama i svim što je dohvatio, bacao po stanu, stavljao vrelu peglu na telo.

Na podlakticama i na vratu je imala vidljive opekotine od pegle, na mestima kože nije bilo - priča Ivanina najbolja drugarica.

Đorđe L.

Facebook printscreen

Đorđe L., Foto: Facebook printscreen

Prestravljene i u paničnom strahu ipak su obe uspele da se priberu i pobegnu iz stana pre nego što se Đorđe vratio. Taksijem su se uputile u Urgentni centar gde su znale da će dobiti pomoć i ni slutile nisu da će se drama tamo nastaviti.

- Lekari su nas brzo primili, a dok smo čekale na snimanja i analize koje su lekari rekli da moraju da se urade, ja sam Ivanu sakrila u nekom dvorištu u blizini, kao da sam znala da će se Đorđe pojaviti. On je stigao pre policije i video je samo mene, sleđenu od straha.

Vikao je: Gde je Ivana? Zašto ste morale ovde da dolazite? Samo to je ponavljao. Ubrzo su stigli policajci. Na pitanje: Da li ste tukli vašu devojku odgovorio je: Ne, ja sam sada došao sa posla. Odveli su ga, a inspektor Stevan je sve vreme ostao sa nama što nam je obema mnogo značilo jer smo bile preplašene i zabrinute i mnogo smo mu zahvalne zbog toga - nastavlja Ivanina najbolja drugarica.

Ivana

Facebook printscreen

Ivana, Foto: Facebook printscreen

Između najboljih drugarica nije bilo tajni. Ivana se P.LJ. poveravala o svojoj komplikovanoj vezi u kojoj su, pored ljubavi, dominirali ljubomora i strah i iz koje se izvukla tek nakon što je brutalno prebijena.

- Od početka je trpela psihičko i fizičko maltretiranje. Govorio joj je najgnusnije reči i često tukao, a zbog njegovog ljubomorisanja nigde nije smela da mrdne. Jako ga se plašila, ali nije smela da raskine vezu. Pretio joj je da će je ubiti ako ga ostavi i govorio da mu neće biti žao da robija - završava Ivanina drugarica.