Policija, hapšenje
Alo!/Masanori Jošida
Policija, hapšenje

Alo!/Masanori Jošida

Policija, hapšenje, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu rasvetlili su tri krivična dela ubistvo u pokušaju i uhapsili četiri osobe.

Uhapšen je J. J. (22) iz Kruševca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

 Sumnja se da je on, 14. marta na parkingu u centru grada pucao iz vatrenog oružja na 30-godišnjeg Kruševljanina i tom prilikom niko nije povređen.

Takođe, on se sumnjiči da je, januara 2020. godine, ispalio hitac prema 32-godišnjem muškarcu iz Kruševca, kada je projektil završio u karoseriji automobila. J.J. se sumnjiči da je i u decembru prošle godine pucao na istog oštećenog.

Policija je uhapsila i N.D. (32), G.S. (48) i M.P. (26) iz Kruševca zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela ubistvo u pokušaju u podstrekavanju i pomaganju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Oni se terete da su osumnjičenom J.J. pomagali u izvršenju krivičnih dela tako što su mu obezbedili oružje i podstrekavali ga na izvršenje.

Osumnjičenima je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu, određeno zadržavanje do 48 sati i, uz krivičnu prijavu biće privedeni tužiocu.