Kristina Kaplanović
Privatna arhiva
Kristina Kaplanović

Privatna arhiva

Kristina Kaplanović, Foto: Privatna arhiva

Stefan Rokvić (30), sin biznismena Danijela Rokvića i pastorak pevačice Dijane Janković poznate kao Didi, optužen je da nije prijavio ubistvo Kristine Kaplanović (20), na pumpi u Velikom Mokrom Lugu, 25. maja 2017, za koji je optužen Miloš Srebrić (36) zvani Flekica. Ovo je juče u Višem sudu u Beogradu saopštila sudija Marina Anđelković, koja je obavestila iznenađene branioce da je Rokvić optužen za krivično delo neprijavljivanja.

- Kvalifikacija dela je pre bila teža, ali je u međuvremenu podignut optužni akt protiv Rokvića zbog neprijavljivanja dela. Optuženi Rokvić će biti pozvan na sledeće suđenje 14. aprila - rekla je sudija.

Stefan Rokvić

facebook.com

Stefan Rokvić, Foto: facebook.com

Na jučerašnjem suđenju iskaz je dao radnik pumpe Darko Stankov, s čijeg je ramena, prema optužnici, Sebrić pucao i ubio Kristinu.

- Napadač mi je gurnuo levom rukom desno rame, a u desnoj je držao pištolj. Pri tom kontaktu, pištolj je opalio, a ja sam posrnuo - rekao je Stankov, koji je izjavio da mu je tom prilikom stradala bubna opna levog uha.

Veštak sudske medicine Đorđe Alimpijević izjavio je da je usled talasa barutne eksplozije, koja se odbila od stakla, Stankovu povređeno levo uho. Advokat Jugoslav Tintor opovrgao je njegovu nalaz, navodeći da je nemoguće da talas preskoči glavu, udari u staklo izloga pumpe, a da ne ošteti desnu stranu lica oštećenog.

Tintor je tražio da Alimpijević, kao član Evropskog komiteta za sprečavanje mučenja, uradi veštačenje povreda, za koje je naveo da ih je

Kristina Kaplanović

Facebook printscreen

Kristina Kaplanović, Foto: Facebook printscreen

Srebrić dobio u policiji, tokom torture, a potom pročitao njegov iskaz.

- U 23 sata počeli su da me ispituju. Vezali su mi lisicama ruke oko desne noge, a leđa su mi bila savijena. Tako su me držali dok nisam počeo da se tresem. Policajac mi je stavio kesu na glavu i davio me sigurno po 10 puta i više. Povraćao sam dva puta i 10 puta se onesvešćivao. Tražili su od mene da priznam krivično delo - rekao je Srebrić u iskazu.

On je tokom istrage i na suđenju nije priznao krivicu.