Potraga za braćom u Srebrnom jezeru
Vladimir Živojinović

 

Srebrno jezero

M. Mitrović

Jezero, Foto: M. Mitrović

Ronioci Žandarmerije, niška policija i spasioci Uprave za vanredne situacije nastavili su danas, četvrti dan za redom, pretragu Krajkovačkog jezera u opštini Merošina u potrazi za Željkom Veličkovićem (24) iz Niša koji je nestao u subotu popodnevnim časovima nakon što je s drugovima pokušao da prepliva jezero.

Pročitajte još:

Kako se nezvanično saznaje konfigura,cija ove veštačke akumulacije otežava pretragu jer na dnu ima drveća i dosta mulja, a već na dubini od oko deset metara temperatura vode je 8 stepeni Celzijusa. No, to ne zaustavlja ronioce žandarmerije koji nastavljaju potragu.

Po rečima meštana maksimalna dubina jezera je 45 metara kada je skroz puno a u ovom trenutku njegova dubina iznosi 25 metara.

Ronioci, potraga

Alo!/Rajko Ristić

Meštani svedoče da se na dnu mogu naći i bunari, kao i nekadašnji kanal za popravku vozila.

Ronioci su prvo pretražili jezero sonarom kako bi odredili dubinu i pokušali da lociraju potencijalno mesto na kojem se nalazi telo a onda su započeli pretragu jezera, deo po deo.

Pregledane delove, kako se može videti sa obale, označavaju bovama ali za sada telo nestalog mladića nije pronađeno.

Jezero Pariguz

Beoinfo

Jezero, Foto: Beoinfo

Veličković je u subotu sa trojicom prijatelja došao na jezero, a posle nekoliko časova pokušali su da ga preplivaju. Trojica drugova su plivala ispred a on je sa još jedim drugom išao iza. Međutim u jednom trenutku on je počeo da tone, jedan od drugova je pokušao da mu pomogne, uhvatio ga je za prst ali mu je iskliznuo iz ruku i nestao u vodi.