S. S. (30) pokušao da  ukrade žicu sa dalekovoda
EPS
S. S. (30) pokušao da  ukrade žicu sa dalekovoda

EPS

S. S. (30) pokušao da ukrade žicu sa dalekovoda, Foto: EPS

Iako mu je struja visokog napona prošla kroz telo, prema prvim nalazima lekara Klinike za plastični hirurgiju KC Niš, vitalni organi nisu oštećeni, već samo četiri odsto kože na desnoj podlaktici i šaci, kao i na stopalima. Koliko je strašan napon struje koji ga je udario, najbolje svedoči podatak da su mu se od udara struje zapalile patike!

- Pacijent trenutno nije životno ugrožen, ali se njegovo stanje i dalje pažljivo prati zbog eventualnih komplikacija do kojih može doći posle nekoliko dana kada su u pitanju ovakva stanja - kažu u Kliničkom centru u Nišu.

Okolnosti povređivanja S. S. još nisu u potpunosti rasvetljene, budući da je pronađen oko dva časa iza ponoći na njivi u ataru Merošine, nedaleko od skladišta „Frikoma“. Na licu mesta zatečen je i konopac sa vezanim klipom kukuruza na jednom kraju, koji je bio prebačen preko žice dalekovoda, kao i makaze za sečenje žice. Sumnja se da je S. S. na ovaj način pokušao da pokida žicu ili da je privuče sebi i preseče, ali ga je udarila struja.

Kako saznajemo u policiji, protiv osumnjičenog, čiji identitet nije zvanično saopšten, biće podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog pokušaja krađe žice sa dalekovoda.

Komentari (1)

napon za

05.08.2016 20:50

dbd sew svio ugljenisali