Suđenje Presuda Zakon Pravda
Shutterstock
Suđenje Presuda Zakon Pravda

Shutterstock

Pravda, Foto: Shutterstock

 - I pored više prijava za sukob interesa (podnetih Agenciji za borbu protiv korupcije) protiv pojedinih izbornih članova DVT, oni zajedno sa Dukićem nastavljaju da rukovode komisijama za izbor tužilaca antikoruptivnih odeljenja u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kraljevu, bez obzira što DVT nije saopštilo nikakvu formalnu odluku u pogledu zahteva za njihovo izuzeće sa oglasa za izbor tužilaca - navodi Udruženje sudija i tužilaca Srbije.

Zatvoren saobraćaj, auto u jakom plamenu! (VIDEO SA LICA MESTA)

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 12.10.2019. 15:38 - 12.10.2019. 15:51 Na samom uključenju za Most na Adi zapalio se auto! . Dim od vatre se širi na sve strane! Saobraćaj je trenutno zatvoren što je stvorilo dodatnu gužvu u gradu! Uzrok nije poznat! BONUS VIDEO: Helena Gavran ima četiri godine i tumor na mozgu.

Prema stavu ovog strukovnog udruženja, to predstavlja vid pravnog nasilja i diskriminaciju kandidata na oglasima.

Udruženje zbog toga, kako navodi, poziva Zaštitnika građana, Republičkog javnog tužioca i Agenciju za borbu protiv korupcije da zaštite kandidate za tužioce i otklone mogućnost da ih biraju pomenuti članovi DVT, do okončanja disciplinskog postupka i odluke Agencije za borbu protiv korupcije.


UST podseća da je već ukazivao na vezu između pojedinih izbornih članova DVT i Udruženja tužilaca Srbije UTS- drugo strukovno udruženje), što, kako smatra, može da dovede do korporativizacije izbora tužilaca i urušavanja poverenja građana u rad tužilaštva.
- UST smatra da građani Republike Srbije zaslužuju da se u njihovo ime u koštac sa organizovanim kriminalom i sistemskom korupcijom bore najbolji tužioci, izabrani po objektivnim merilima i od strane članova DVT koji svojim postupcima ne urušavaju poverenje građana u rad tužilačke organizacije - navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ:

Povodom Dukićeve proslave rođendana u hotelu Šumadija pre više od mesec dana, na kojoj su, kako se sumnja, bili i ljudi iz kriminalnog miljea, Etički odbor DVT je dao mišljenje da bi sve okolnosti tog slučaja trebalo trebalo da ispita disciplinski tužilac DVT.