Bolnica
Tanjug
Koronavirus, infektivna klinika

Alo.rs/ Dejan Briza

Koronavirus, infektivna klinika, Foto: Alo.rs/ Dejan Briza

Stefan je u Čačak došao krajem juna iz Čikaga, gde poslednjih godinu dana živi i radi, kako bi obišao grob majke koja je preminula pre šest meseci, jer u trenutku sahrane nije mogao da dođe iz SAD.

Tegobe je dobio prošle subote, dan nakon što je sahranio brata Radoša koji je izgubio bitku sa ovim smrtonosnim virusom. Samo dan pre sahrane, pokojni Stefan Đokić otkrio je za portal „telegraf.rs“ da su se on i otac testirali brzim testom, na nagovor poslodavca pokojnog brata, koji je finansirao test iz krvi za ceo kolektiv, ali da su obojica tada bili negativni. Međutim, istog dana kada je na večni počinak ispratio rođenog brata, u teškom stanju je hospitalizovan u čačanskoj bolnici, bio je na respiratoru, a već u nedelju prebačen je u kliniku u Beogradu.

- Velika tuga, nemam reči... Pa zar i Stefan da ode? Bili su divni momci, odani prijatelji, ortaci „do koske“... Otac im je i dalje u bolnici, i on je oboleo od korone...nije na repsiratoru, ali diše uz pomoć boe sa kiseonikom. Ne znam šta će mu život sada kada je ostao bez sinova? Ne znam ni da li su mu rekli, neće on to preživeti - ovako govore Radoševi i Stefanovi prijatelji.

Kako se navodi u smrtovnici, Radoš je umro od upale pluća uzrokovane koronavirusom. Radoševa smrt predmet je posebne inspekcije Ministarstva zdravlja, kao i interne kontrole doma zdravlja i čačanske bolnice, a zbog žalbi rodbine i prijatelja na rad nadležnih službi u ovim ustanovama, kao i lekara.
Na Radoševu sahranu došla je sva rodbina.

 

- Svi nosimo maske, ali oni prosto nisu mogli da ne dođu. Kažu da je tragedija, manje se plaše korone nego da ne dođu - rekao je Stefan pre devet dana, dodajući da je porodica upoznata sa svime, ali da su odlučili da postupe po savesti. Nikolina Marić.

 

Pročitajte još: