NOVE ŠOKANTNE INFORMACIJE Konačno otkriveno zašto su ubijeni gardisti u Topčideru?

Neverovatno!

Ubistvo gardista
Ubistvo gardista, Foto: Printscreen:Youtube

Bivši oficir vojske Srbije i Crne Gore koji sada živi u Moskvi dao je iskaz u Tužilaštvu tvrdeći da su dvojica gardista Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović ubijeni zbog 1,5 tona kokaina koji je bio sakriven u kasarni na Topčideru, piše Srpski telegraf.

Jakovljević i Milovanović pronađeni su mrtvi 5. oktobra 2004. godine oko 9 ujutru. Prema rečima ovog oficira, ubistvu u kasarni prethodila je istraga jednog pripadnika tadašnjeg DB o švercu droge.

 

- Navodno sve je krenulo u Zrenjaninu. Jedan od glavešina bezbednosnih službi za taj okrug pratio je kriminalnu grupu koja se bavila trgovinom droge i švercovala narkotike ka Mađarskoj, a najverovatnije i dalje ka EU. Tada je došao do saznanja da se među dilerima nalaze i deca pojedinih oficira, ali i da je grupa povezana sa određenim ljudima koji su u to vreme bili aktivni u Vojsci. Prema saznanjima tog debeovca, štek za drogu bilo je upravo vojno podzemno sklonište Karaš na Topčideru - kaže sagovornik.

Kako je ispričao oficir u tužilaštvu, bezbednjak iz Zrenjanina tražio je da istražni organi upadnu u kasarnu. Tada je on i upoznat sa ovim slučajem, o čijim detaljima je svedočio u tužilaštvu. Međutim, kako tvrdi, tadašnji vrh Vojske i bezbednosnih službi odbio je takvu akciju kako se vojska ne bi kompromitovala u javnosti. 

 

Preko svojih veza u Vojsci, dileri su čuli da su razotkriveni, zbog čega su, prema rečima oficira, odlučili da isprazne štek. Očigledno je da su imali svoje ljude i u samom vojnom objektu na Topčideru jer su bili dobro upoznati sa organizacijom i do detalja isplanirali akciju, ali ih je splet nesrećnih okolnosti omeo u tome, a dvojicu nesrećnih gardista naveo pravo u smrt.

- Dilerima je rečeno u koje će vreme i kuda straža proći i oni su po tim smernicama isplanirali svoju akciju. Došli su naoružani dugim cevima i ušli u vojni objekat misleći da će se mimoići sa stražom. Međutim, Jakovljević i Milovanović su, navodno, kobnog dana kasnili sa obilaskom desetak minuta i naleteli su pravo na dilere, koji su, u strahu da će ih razotkriti, rešili da ih likvidiraju - ispričao je oficir.

 

Pratite nas na InstagramuFejsbuku

 

PROČITAJTE JOŠ VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS OVDE

Povezane vesti

 • Korisnik: jabreja
  13/10/2018 - 12:56
  Posle mesec dana sam tvrdio PRVI DEO ove price, mislim da je i Alo objavljivao, ono dok su bili na distanci od rezima. "Civilna droga spaljena", gde je vojna i DB droga? U Karasu i na Banjici. Prvi regrut je ubijen greskom, a drugi je dotrcao i likvidiran kao svedok. Kamere su sve snimile, svi su isti dan znali istinu...
 • Korisnik: Tek10
  13/10/2018 - 09:37
  Hahaha bajka za malu decu. Ubili su ih po nalogu mi6 i bnd-a znači engleska i britanska obaveštajna služba radi podrivanja ili urušavanja ugleda Srpske vojske koju je tada imala u narodu.Ko veruje u ove budalaštine. Pa nisu oni uzimali kilo droge pa da se mimoiđu sa stražom nego po ovim navodima tonu ipo. To mora da traje barem 15 minuta. Nek je i deset ali to je proces utovara i trebalo im je vozilo. Druga stvar zašto bi i ti oficirisebi pravili problem i rizikovali istragu u svojoj kasarni
 • Korisnik: Jovana
  13/10/2018 - 09:09
  Kada su drogu unosili u kasarnu stražari nisu postojali u to vreme. Mora da su kasnije postavili stražarska mesta, eto, neka se nadju!? A možda su dileri drogu iznosili u najlon kesama, pa se ovim momcima učinilo da nose napolitanke pa su hteli da potraže? A i vozila nisu postojala, niko ništa nije znao te se dileri slučajno zajebaše u iznošenju droge. Jebi ga, nisu sve dobro isplanirali, ovi momci htedoše da ih pohapse, nisu bile napolitanke, pa ih narko banditi likvidiraše. Diletanti.
 • Korisnik: kole
  13/10/2018 - 08:35
  Samo da se podsetimo, ko bese vojni istrazni tuzilac u to vreme?
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi