Goran Janković
facebook.com

 

Goran Janković

facebook.com

Goran Janković, Foto: facebook.com

 

Trostruki ubica iz Novog Sada Goran Janković (37) i dalje je u bekstvu, a policija je navodno angažovala skoro sve raspoložive snage iz Novog Sada i okoline kako bi pronašla monstruma koji je macolom ubio suprugu Mirjanu (32) i njene roditelje Branislava (63) i Nadu (57) Pajić naočigled svoja dva maloletna sina.

Nesreća, saobraćajna nesreća, saobraćajka, sudar

Shutterstock

Prvi rezultati istrage pokazali su da je Janković svojim automobilom došao u porodičnu kuću Mirjaninih roditelja sa namerom da se obračuna sa njom.

- Izgleda da je Goran zločin počinio sa umišljajem, jer je u kuću Mirjaninih roditelja došao sa macolom koju je ili poneo iz radionice ili je držao u kolima, pošto je bio vulkanizer. Pretpostavlja se da je Branislav pokušao da ga spreči u nameri da napadne Mirjanu koja je u to doba još spavala, te da je stradao kao kolateralna šteta, a isti je slučaj i sa Nadom za koju se pretpostavlja da je Goran poslednju usmrtio. Verovatno je i ona priskočila u pomoć suprugu i ćerki te je Goran svoj bes iskalio i na njoj – priča izvor iz policije.

Deca kod ujaka

Dvojica sinova Gorana i Mirjane Janković su dobro koliko to mogu biti u ovom trenutku, kažu rođaci i prijatelji. Kako dodaju, oporavljaju se od šoka i kod ujaka su, koji bi trebalo da, nakon što se stišaju strasti, podnese zahtev za usvojenje preko Centra za socijalni rad ili zahtev za starateljstvo.

U Ulici Petefi Šandora gde se dogodio incident vladaju muk i tišina i komšije u čudu samo sležu ramenima i sa nevericom odmahuju glavom zbog tragedije koja je zadesila porodicu Pajić.

Novi Sad, ubistvo

Alo!/Dejan Briza

Novi Sad, ubistvo, Foto: Alo!/Dejan Briza

- I dalje ne možemo da verujemo šta ih je snašlo. Istina, nismo znali da im ćerka ima problema u braku i nismo ni slutili da se nešto dešava. Mislili smo da je došla u posetu roditeljima na par dana sa decom, a ne da je pobegla od muža nasilnika – priča jedna od komšinica porodice Pajić.

Njihov rođak kaže da su svi u šoku i da veoma teško podnose to što moraju da vraćaju film i prepričavaju strašan događaj brojnim prijateljima i rođacima koji dolaze da izjave saučešće.

- Strahota. Ne možemo uopšte da shvatimo zašto je Goran to uradio. Bilo je među njima i ranije čarki, pa se to smirilo. Nadali smo se da će sve biti u redu, ali izgleda da to baš i nije bilo idilično kao što je delovalo. Mirjana je slabo pričala o tome. Verovatno da zaštiti decu koja su delovala srećno. Eto u šta se pretvorila njihova sreća. Hvala Bogu da je u Goranu ostala trunka čovečnosti, ako uopšte mogu tako da kažem, pa nije dirao decu već je pobegao – priča potreseni rođak.

 

Igor Vaclavić

EPA

Tela pokojnika su i dalje na obdukciji u Zavodu za sudsku medicinu Kliničkog centra Vojvodine te još nije poznato kada će biti sahranjeni, a porodica se nada da će Goran uskoro biti uhapšen i da će odgovarati za svoje zločine.

Nije ga sprečila ni zabrana prilaska

U Veterničkoj ulici, gde je Goran živeo sa porodicom na spratu kuće u čijem prizemlju mu žive i roditelji, reporteri su zatekli muk, spuštene zavese i roletne.

Kako se saznalo od komšija, Goranovi roditelji skrhani su bolom zbog monstruoznog zločina koji je počinio njihov sin i nisu želeli da razgovaraju sa novinarima.

Novi Sad, ubistvo

Alo!/Dejan Briza

Novi Sad, ubistvo, Foto: Alo!/Dejan Briza

- Zapanjeni smo vešću da je Goran učinio tako nešto. Znali smo da je u svađi sa ženom i sam nam je rekao da su se “nešto sporečkali” te da se ona vratila kod roditelja, ali je rekao i da se nada da će se i to uskoro srediti te da će se sa decom vratiti kući. Zaista je sve delovalo da je u redu i sve im je u životu išlo kako treba. Pre nekih mesec dana otišao je i da registruje vulkanizersku radnju da ne radi na crno, a tog dana kada ga je napustila žena, kupio je automobil. Ništa nije ukazivalo na to da imaju nesrećan brak – pričaju komšije.

Mirjana i Goran su bili desetak godina u braku i dva puta su se rastajali jer je on bio nasilan prema njoj, a poslednji u nizu incidenata dogodio se 10. maja kada je Mirjana prijavila da ju je Goran tukao, te se odmah sa decom preselila kod roditelja.

Goran Janković

facebook.com

Goran Janković, Foto: facebook.com

- Mirjana se udala za Gorana pre desetak godina i ubrzo potom su dobili sina. Međutim, još tada je bilo nekih svađa i nesuglasica i ona ga je ubrzo potom napustila zbog psihičkog i fizičkog maltretiranja i vratila se kući. Posle izvesnog vremena Goran je uspeo da je ubedi da mu se vrati, pa su dobili drugo dete i svi smo se nadali da su se svađe završile. Međutim, 10. maja je Mirjana prijavila policiji da ju je Goran napao, a odlukom Osnovnog suda u Novom Sadu već dan kasnije dobio je zabranu prilaska porodici – priča jedan porodični prijatelj.

Kaže da nažalost ni ta zabrana nije uticala na Gorana koji je preko nekih prijatelja pokušao da stupi u kontakt sa Mirjanom u želji da se pomiri što ova očigledno nije želela.

Goran Janković

Printscreen

Kako se saznaje, Goran je pre tri godine imao prijavu zbog posedovanja municije koju je policija slučajno našla u njegovom posedu, ali mu nisu pronašli oružje.