Borča, policija, hronika, uviđaj
Alo / Dejan Briza
Borča, policija, hronika, uviđaj

Alo / Dejan Briza

Foto: Alo / Dejan Briza

Nasilnici su u noći između 3. i 4. maja, posle pijanke, nasmrt pretukli stranca u kući jednog od osumnjičenih i oteli mu 2.500 dinara.

Policija je saopštila da su se iza brave našli V. Đ. (57), R. B. (35) i M. J. (38) i svi se terete za teško ubistvo.

Kako se saznaje od izvora bliskog istrazi, za sada se zna da je Amerikanac sa svojim ubicama tog 3. maja ceo dan bio u kafani, a potom su mu predložili da nastave pijanku kod Đ. V. Svi su bili mortus pijani kad je usred noći izbila svađa u trošnoj kući u zvezdarskom naselju Bulbulder.

Novac motiv?

- Motiv svađe će biti utvrđen, ali sumnja se da su sve troje osumnjičenih skočili na Amerikanca i brutalno ga pretukli, nakon čega su mu oteli oko 2.500 dinara, koliko je imao kod sebe. Amerikanac je sa teškim povredama završio u bolnici, ali lekari nisu mogli da ga spasu - kazao je izvor.

Komšije osumnjičenog V. Đ. kažu da je Amerikanac nađen krvav, bez majice, u hodniku kućice. Kažu da su se policajci prilikom uviđaja raspitivali za neku sekiru i saksije, pa pretpostavljaju da je nešto od toga bilo oružje kojim je počinjeno ubistvo.

Gavin Glim

Privatna arhiva

Gavin Glim, Foto: Privatna arhiva

- Taj V. Đ. je stalno dovodio pijance kući. Tu su se stalno noću skupljali i često je bilo problema. Nismo ni znali da je čovek ubijen dok nije došla policija - kaže jedan od suseda.

Drugi komšija pak kaže da je V. Đ. živeo sam, žena mu je umrla pre par godina, sin takođe od droge, a ćerka je u zatvoru.

Za nesrećnog Amerikanca, s druge strane, naš izvor iz istrage kaže da je prošle godine preko Fejsbuka upoznao jednu ženu (42) iz Beograda, s kojom je započeo vezu.

- On se krajem prošle godine doselio kod te žene u Beograd, ali za sada nema indicija da je ona umešana u njegovo ubistvo - kaže izvor iz istrage.

Uzbuna na Skadarliji

Skadarlija je juče po podne bila blokirana jer je na jednoj klupi u Ulici Strahinjića Bana pronađen sumnjivi kofer. Ljudi iz obližnjih kafana su sklonjeni, policija je sve isproveravala, ali nije nađeno ništa sumnjivo osim što se ispostavilo da je to kofer upravo ubijenog Amerikanca Gavina Glima. Kako je kofer dospeo tu, tek treba da utvrdi istraga.