Ubistvo
Alo.rs
Ubistvo

Alo.rs

Ubistvo, Foto: Alo.rs

Smrad otkrio brutalni zločin! Nikola Filipčev (24) iz Bačkog Gradišta, koji se sumnjiči da je ubio svoju majku Dušicu, a onda je uvio u ćebe i zakopao je pored porodične kuće, uhapšen je 18. februara, kada su komšije javile njegovom ocu Draganu da se u dvorištu oseća neprijatan miris!

Dragan Filipčev odmah je doputovao iz Nemačke, gde radi od 2017, i tada je došao u sukob sa sinom. Većina komšija je u šoku posle vesti da je Nikola ubio majku, ali ima i onih koji kažu da je Dušicu fizički maltretirao i tukao.

Kako saznajemo, iza zidova trošne kuće u Ulici Šamua Mihalja u Bačkom Gradištu odvijala se drama za koju komšije nisu znale. Klupko je počelo da se odmotava kada je Draganu neko od komšija javio da mu se iz dvorišta oseća jak smrad.

- Komšije su javljale Draganu da Nikola maltretira Dušicu, zbog čega je on pre sedam meseci bio u Bačkom Gradištu. Sređivao je papire da je skloni u neku ustanovu jer je Dušica bila duševni bolesnik. Tada se posvađao sa sinom i izbacio ga je iz kuće. Posle toga prestao je da mu šalje novac - navodi komšija, koji je želeo da ostane anoniman.

Po selu kruže priče da im je Nikola rekao da mu je majka umrla u bolnici u Novom Sadu i da je sahranjena u Kuli.

- Dragan je u matičnoj knjizi umrlih saznao da mu se supruga vodi kao živa! Policija je odmah uhapsila Nikolu, koji je priznao zločin.

Ubistvo

Alo.rs

Ubistvo, Foto: Alo.rs

Pravdao se da nije imao novac za sahranu te da je majku morao da zamotao u ćebe i da je zakopa u dvorištu - kaže komšija.

Komšija Siniša Amedov kaže da poznaje porodicu Filipčev i da su svi iznenađeni onim što su čuli.

- Dobar sa s ocem, družili smo se. Nikad ne bih mogao ni da pomislim da bi Nikola mogao tako nešto da uradi. Znam ga kao mirnog i povučenog. Mislio sam da je Dušica u bolnici, nisam posumnjao na najgore. Dragan od 2017. radi u Nemačkoj. Pričao sam pre dva dana s njim. Trebalo je da dođe u martu, ali od sramote neće da dolaziti. Dušica je stalno štitila sina od oca. Kad je dolazio u selo, nije živeo s njima, ali im je pomagao, plaćao im je račune i slao novac. Nisu bili razvedeni, ali je to imao u planu. Dragan sa sinom nije bio u dobrim odnosima. Prošle godine ga je izbacio iz kuće i prestao je da mu šalje novac - kaže Siniša Amedov.

Komšinica A. B. navodi da je Dušicu poslednji put videla u oktobru prošle godine.

- Dušica je imala 56 godina, bila je dobra, lepo smo pričale. Bila je bolesna, patila je od depresije. Išla je stalno po bolnicama, a imala je problema i sa srcem. Sin u školi nije problematičan, osim što je peti razred ponavljao nekoliko puta. Ne znam s kim se družio jer nismo bili u kontaktu - kaže A. B. na kraju razgovora.

Isključili mu struju, živeo u komšijinoj kući

Dušica je duševno obolela pre deset godina, kad je Nikola imao 14 godina. Otac Dragan im je slao 300 evra mesečno i kupovao im je sve što treba. U oktobru 2019. isključena im je struja, pa je komšija Nikoli ponudio da boravi u njegovoj praznoj kući - kaže komšija.

 

Tagovi

Komentari (1)

1980

21.02.2020 18:27

Svi kriju istinu Nikola nije sam tùkao majku i drugari su tukli pokojnu Dusicu samo o tome svi cute niko nista ne kaze a ogromna je laz da su tek sad mestani saznali za ubistvo o tome su pricali jo prosle godine samo niko nije obracao paznju na to svi lazi niko istonu ne govori zato sto su jos 3 osobe umesani...