Policija Policajac
Profimedia
Policija Policajac

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Slučaj je dobio na težini kada je nestalo oružje bez ikakvog objašnjenja i mimo procedure pokušao da mu vrati njegov pretpostavljeni!

- Kada je primetio krađu, pozvao je dežurnog policajca i zajedno su konstatovali da je kaseta otvorena. Jedino što je nedostajalo iz nje bio je službeni pištolj. Odmah je napravljen zapisnik, koji je predat pisarnici - objašnjava sagovornik „Alo!”.

Svi da vrate oružje

Sagovornik „Alo!” objašnjava da su tokom NATO bombardovanja i mehaničari zaposleni u policiji zaduživali službeno oružje. Tako je oružje zadužio i mehaničar čiji je pištolj nestao iz kasete, jer je tokom bombardovanja bio raspoređen na Kosovu. Epilog ove afere juče je dobio još jednu stranu. Kako saznajemo, načelnik je nakon ovog skandala naredio da svi mehaničari dođu kod njega i vrate službeno oružje.

On ističe i da je mehaničar, osim zapisnika, ceo slučaj prijavio i inspektorima u područnoj policijskoj stanici, koji su započeli istragu kako bi utvrdili ko je odneo njegovo oružje.

- Kako je istraga krenula početkom ove nedelje, tako ga je načelnik odeljenja pozvao kod sebe u kancelariju. Prvo ga je pitao zašto je službeni pištolj držao u kaseti, a ne kod kuće. Kada mu je odgovorio da kod kuće nije imao dobre uslove za čuvanje i da je mislio da je oružje bezbedno u službenim prostorijama i službenoj kaseti, šef mu je rekao da će mu vratiti oružje. Međutim, nije želeo da objasni kako se pištolj našao kod njega, pa su tada između njih počele da sevaju varnice. Revoltiran, mehaničar je odbio da preuzme oružje, uz objašnjenje da nije siguran da pištolj u međuvremenu nije korišćen u kriminalne svrhe. Tražio je da se ispoštuje procedura, a te reči su toliko iznervirale njegovog šefa da mu je zapretio da će ga on lično zapamtiti i uz psovke ga izbacio iz kancelarije - prepričava ovaj nesvakidašnji događaj naš sagovornik.

Prijava za nestanak oružja

Alo.rs

Prijava za nestanak oružja, Foto: Alo.rs

Mehaničar je ceo slučaj predstavio i Odeljenju za kontrolu zakonitosti u radu u policijskoj upravi Beograd i u Upravi policije. 

Save

Save

Komentari (3)

Steva

07.09.2016 14:39

U Beogradskoj policiji su uglavno crnogorci iz Noksica.

milorad

07.09.2016 16:46

ima nešto trulo u srpskoj policiji....

Boss

08.09.2016 00:20

Otkaz momentalni tom kriminalcu "sefu" stanice. Naravno zatvor za nelegalan posed tudjeg oruzja. Sto se tice oruzja i nosenja kuci, pa vecu glupost nisam nikad cuo. Kao on je policajaac i dok ide na posao. Oni treba oruzje da preuzmu kad dodju na posao, a ne da ga koriste za samoubistvo kao ti psihijatrijski slucaevi koji su prosli kontrole psiholoske nekih kvazi doktora koji nikad nece odgovarati jer su stavili pecat da su doticni bili zdravi psihicki pre par meseci.