Pljačka menjačnice
Alo.rs
Pljačka menjačnice

Alo.rs

Pljačka menjačnice, Foto: Alo.rs

Smotani pljačkaš pre neuspele pljačke menjačnice u Omoljici imao generalnu probu?

Menjačnica u Omoljici iz koje je Marjan Vulin (19) zvani Kinez plastičnim pištoljem i čekićem oteo 480.000 dinara i odmah pao u ruke prolaznika bila je na meti i šest dana pre toga a snimak nespretnog zlikovca je postao hit!

Vlasnik menjačnice Dejan Zakić otkriva da su kamere tada snimile tragikomičnu situaciju, jer je devojka uključila alarm čim je pljačkaš počeo da mumla „daj pare“. Onda je on počeo da beži, ne ispuštajući iz ruku otvoreni kišobran!

Policija istražuje da li su ova dva upada povezana, jer im je patrola koja je krstarila selom potvrdila da je za 20 dana bilo 15 pljački i da meštani sumnjaju da je prodavnice, benzinske pumpe i pekare poharao isti mladić.

Cela Srbija videla je snimak pljačke u Omoljici, od 15. januara ove godine, kada je mali Vulin naoružan plastičnim pištoljem i čekićem, razbio pult, koprcao se kroz rupu u staklu do novca i na kraju pao u ruke prolaznika, koji su ga sprečili da pobegne. Ima nagoveštaja da je maskirani pljačkaš s kišobranom zapravo on, ali će odgovor biti poznat tek kada se istraga okonča. 

- Nepoznati mladić imao je masku preko lica i kapuljaču na glavi, a uleteo je s raširenim kišobranom! Iz ranca je izvukao pištolj i uperio ga je u radnicu! Kamere su snimile kako on mumla: „Daj pare“, a devojka ustaje i govori mu: „Moram prvo da uzmem ključ!“, ali ga je nasankala i uključila alarm! On se uplašio i nespretno, ne ispuštajući rašireni kišobran, pobegao! Policija utvrđuje da li postoji veza između tog upada i Vulinove pljačke, a interesantno je da su otimačine prestale čim je Vulin uhapšen - navodi naš izvor blizak istrazi.

Vlasnik Dejan Zakić kaže za „Alo!“ da je u oba slučaja radila ista devojka i da je doživela veliki stres.

- Ovaj pokušaj pljačke odmah sam prijavio policiji, koja je došla za svega dva- tri minuta. Žao mi je što je u oba slučaja za pultom bila ista devojka. Ne znamo ko je mladić s kišobranom, ali je najvažnije da policija stane na put pljačkama i da Omoljčani mogu da odahnu - kaže Zakić. N. Gavrilov

Brani se sa slobode „zato što je mlad“!

Marjan Vulin je posle 24 sata pušten da se brani sa slobode. Kako saznajemo, sudija ga nije zadržala u pritvoru navodeći „da je mlad“ i da bi navodno „mogao da krene pogrešnim putem“ ako ostane iza rešetaka. U menjačnici je čak 42 puta udario čekićem o staklo, uzeo 480. 000 dinara i 150 evra, razlupao pult i napravio veliku štetu.