Policija
Alo!
Ubistvo, Bresje, Jagodina, policija

Alo!

Ubistvo, Bresje, Jagodina, policija, Foto: Alo!

Sumnja se da je ubistvo delo profesionalca! Dan posle tragedije u selu Bresje, gde su mučki likvidirani supružnici Svetislav Tisa Milenković (69) i Snežana Plašintović (54), policija pokušava da odgonetne motiv gnusnog zločina i prevrće svaki kamen kako bi našla trag koji

vodi ka ubici.

Kako saznajemo, cilj je što pre naći oružje kojim je zločin izvršen zbog DNK tragova. Zločin je, veruje se, delo profesionalca koji je brižljivo s lica mesta pokupio čauru i odneo krvavi nož. Nema sumnje da je Svetislav poznavao ubicu, jer je ubica pozvonio na vrata, a Svetislav ih je mirno otvorio.

Ubijeni voleo život

Prijatelji kažu da Tisa nikada ne bi digao ruku na sebe.

- Svetislav je bio laf, voleo je život i društvo, pa sam odmah posumnjao da bi digao ruku na sebe. Bio je sposoban u poslu. Posumnjao sam da je to zbog pljačke, ali pošto ništa nije ukradeno, verovatno ga je neko žestoko mrzeo! Možda zbog onog „Armagedona“. Čuo sam da je negde pominjana neka privatizacija kojoj se on protivio, a to je danas opasno. Ne znam! - kaže Toma Mladenović iz Kolara.

- Svetislav je bio snažan čovek! Zajedno smo trenirali godinama boks. Ubijen je očito na prevaru, budući da je imao snage da svakog savlada. Ubica je sigurno znao da on ne zaključava vrata i pozvonio je oko 22 sata. Pitam se zašto kamere koje je Svetislav imao u kući i ispred nje nisu bile uključene. Očigledno nije reč o pljački, jer nije izvršena premetačina, a sva njihova ušteđevina je nađena. Pretpostavljam da je reč o osveti! Ima tu nečeg krupnijeg. Svetislav je poslovno malo zašao u sivu zonu, a verovatno mu nije zaboravlje no što je u akciji „Amagedon“ hapšen kao pedofi. Sud ga je oslobodio, ali možda neko nije zaboravio njegov greh - kaže komšija Vitomir Milošević.

Ubistvo, Bresje, Jagodina, policija

Alo!

Ubistvo, Bresje, Jagodina, policija, Foto: Alo!

Prema rečima izvora, ubica je najverovatnije iznenadio Svetislava već na vratima.

- Kada je otvorio vrata, odgurnuo ga je ka vratima kupatila i mučki mu opalio metak pored uha. Snežana je to verovatno videla i pokušala da pobegne u sobu, gde im je bio bilijar. Međutim, ubica je bio brži! Sustigao je i tri puta je ubo nožem u leđa. Jedan ubod je nanet u srce i žena je pala u lokvu krvi. Ubica ili više njih, pedantno je pokupio dokaze i pobegao - navodi izvor.

Svetislav slutio smrt

Rođaci pričaju da se Svetislav nedavno šalio da mora što pre da se venča sa Snežanom jer ih jednog dana neće zajedno sahraniti.

- Nije uspeo to da ostvari, ali izgleda da su se ostvarile njegove crne slutnje. Posle zločina rodbina čeka da preuzme tela. Oni nagoveštavaju da će supružnici biti sahranjeni odvojeno, pošto nisu iz istog mesta - navodi jedan od rođaka.

Kako saznajemo, ubistvo je primećeno tek sutradan.

- Te večeri moj zet bio je kod Svetislava i Snežane dva sata pre ubistva. Pričali su o kompjuterima i rođacima, ali se Tisa ni na šta nije žalio! Ujutro je jedna komšinica pokušala da ih dozove, a pošto se nisu javili, potražila je Snežanu na poslu u Jagodini. U preduzeću su bili iznenađeni da Snežana nije došla na posao, jer je bila veoma odgovorna, pa su otišli da je potraže kući. Imali su šta da vide! -
priča Svetlana Milenković, sestra ubijenog Svetislava.

Ubistvo, Bresje, Jagodina, policija

Alo!

Ubistvo, Bresje, Jagodina, policija, Foto: Alo!

Na informativni razgovor pozvani su mnogi rođaci i poznanici koji bi mogli da pomognu u istrazi. Svi su prošli ispitivanje na poligrafu.