Darko Šarić je u pritvoru skoro šest godina
E-stock
Darko Šarić je u pritvoru skoro šest godina

E-stock

Darko Šarić je u pritvoru vie od šest godina, Foto: E-stock

Advokat Dejan Lazarević, branilac Darka Šarića (49) zatražio je danas od veća Specijalnog suda u Beogradu izuzeće zamenika tužioca Saše Ivanića i tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, zbog sumnje u njihovu pristrasnost, pošto su , kako navodi, zaštitili svedoka saradnika Nebojšu Joksovića Joksu (49) da odgovara za pokušaj ubistva Gorana Nikolaševića (51)! On je naveo da je pred Višim javnim tužilaštvom u Valjevu pokrenut postupak posle prijave Nikolaševića da ga je Dalibor Ristić (48) zvani Daba iz Loznice, obavestio da su mu Joksović i Saša Cvetinović ponudili da ubije Nikolaševića. 

Ovu šokantnu advokat izjavu Lazarević je potkrepio rečima da je tužilac sa Joksovićem sakrio krivičnu prijavu koju su podneli protiv Joksovića za pokušaj ubistva Nikolaševića. 

- Sumnjamo u pristrasnost, jer po mojim saznanjima koja sam dobio 26. maja Saša Ivanić je sa Joksovićem kod tužioca za organizovani kriminal izdejstvovao pokretanje novog postupka protiv Darka Šarića za organizovanje kriminalne grupe i sprečavanje i ometanje dokazivanja, a sve da bi zaštitili svedoka saradnika Nebojšu Joksovića da odgovara za krivično delo pokušaj ubistva - rekao je advokat Dejan Lazarević obrazlažući zbog čega traži da iz postupka za pranje para budu izuzeti tužioci.

On je u sudu pročitao i sadržajne izjave koju je u policiji dao Dalibor Ristić Dabe, a u kojoj tvrdi da ga je lično Nebojša Joksović angažovao da podmetne bombu pod automobil Gorana Nikolaševića.

Goran Nikolašević živi u strahu

Nenad Vujanović

Goran Nikolašević iz traha pobegao u Bosnu i Hercegovinu, Foto: Nenad Vujanović/Alo

- Bio sam prisutan kada su planirali likvidaciji u štampariji kod Jokse. Vrbovali su mene lično da ja to uradim, što sam posle par njihovih insistiranja odbio da učinim. Kod Saše u kući sam svojim očima video eksplozivnu napravu. Ovaj događaj me prilično uznemirio i zato sam sve to morao da prijavim inspektoru UBPOK-a iz Loznice koji je dalje reagovao i infromaciju prosledio kako bi sprečili likvidaciju Nikolaševića. Joksović mi je dao sve instrukcije po pitanju Nikolaševića, gde stanuje, šta vozi, broj tablica automobila. Ja sam bezbroj puta dolazio u Joksovićevu firmu i bili smo bliski, zato mi je on i ponudio da poturim eksplozivnu napravu pod automobil Nikolaševića. Posle izvesnog vremena kod Saše je izvršen pretres i ništa nije pronađeno -ispričao je u svojoj izjavi Ristić u kojoj je "Alo!" imao uvid. 

Nebojša Joksović

Alo/Privatna arhiva

N ebira sredstva da ostane svedok saradnik, Nebojša Joksović, Foto: Alo/Privatna arhiva

- Dali su mi i "magnum 357" za svaki slučaj - naveo je u svojoj izjavi čovek kog je svedok-saradnik angažovao za likvidaciju, a koju je dao policiji 5. maja.

Posle ovog šokantnog otkrića za reč u sudnici se javio i Darko Šarić koji je potvrdio da je protiv njega podneta nova krivična prijava.

- Vidite koliko se ovo pokvareno radi, montira mi se drugi postupak sa ljudima sa kojima ni posredan ni neposredan kontakt nikada nisam imao. Vidite koliko se ovo pokvareno radi, jer ispada po toj njihovoj prijavi da sam ja šef tom Milanu Lazareviću, a znamo šta on sve radi. Nije mu dovoljno što mi je pokrao imovinu nego mi montira postupak - rekao je Šarić i nazvao Joksovića lopovom. 

 Odluku o izuzeću treba da donese republički tužilac, a suđenje se nastavlja 3. juna.