Reporter Alo! u selu Badovinci, gde su živela poginula braća
Promo
Stefan i Nemanja Gavrić
Stefan i Nemanja Gavrić, Foto: Facebook


Neki seljani veruje u tu priču, dok drugi odmahuju rukom i kažu da to nije moguće i da se radi o “zloj sudbini”.

 

Prokletstvo ili sudbina?!

U porodičnoj kući Gavrića sada su same ostale majka Danijela i baka Srbijanka. Pre 16 godina, nedaleko od ulaska u Badovince, u saobraćajnoj nesreći život je izgubio Siniša Gavrić - prvoj suprug, drugoj sin jedinac. Godinu dana ranije, i Sinišin otac je poginuo, takođe u nesreći!

- Čuo sam da je deda Nemanje i Stefana za vreme rata u Bosni prevozio čamcem preko Drine neke muslimane. To je im je i naplaćivao. U plovilu je bila cela familija sa malom decom. U jednom trenutku, deda je prevrnuo čamac, nakon čega su se udavili svi osim jednog čoveka. Taj musliman je nakon tragedije otišao do hodže, koji je bacio kletvu na Gavriće. Pričaju da po toj kletvi nijedno muško u toj porodici ne može da doživi starost - priča jedan od žitelja Badovinaca.

Reporter Alo! u selu Badovinci, gde su živela poginula braća
Reporter Alo! u selu Badovinci, gde su živela poginula braća , Foto: Promo


Meštani se takođe sećaju da je dedi Gagi, koji je prevozio i, navodno, potopio muslimansku porodicu, prvo sa motocikla pao i poginuo sin, pa se beba udavila u kanalizaciji, a sada su nastradali unuci. U kući Gavrića trenutno su samo dve žene.
- Gavrići su bili pošteni i vredni ljudi. Čula sam da ih povezuju sa nekim prokletstvom. Ni želim da verujem u te stvari. Ovo je velika tragedija za sve u selu - objašnjava jedna meštanka sela nadomak Bogatića.


Braća Gavrić nastradala su u petak u teškoj saobraćajnoj nesreći. Stariji Nemanja izgubio kontrolu nad porodičnim “pasatom”, sleteo sa kolovoza i udario u stablo na putu kod Crnobarskog Salaša. Od siline udarca, mladići su poispadali iz automobila. Nemanja je nađen čak u kanalu preko puta, dok je Stefan ležao sklupčan odmah pored vozila. Od “pasata” su ostali raspadnuti motor, točak, delovi tablice, sedišta.

Danijela Gavrić, majka nastradalih prima saučešće
Danijela Gavrić, majka nastradalih prima saučešće, Foto: Promo

 

Majci nisu smeli da kažu za smrt sinova

Majku Danijelu Gavrić tragedija je zatekla u Austriji, gde dugo živi i radi. Bila je srećna kada je pre nekoliko dana sin Nemanja bio u poseti. Nesrećna žena, zbog blokade mađarskih prelaza, putovala je preko Hrvatske ceo dan. Nije ni znala šta je čeka kod kuće, jer su joj iz rođaci rekli da su joj sinovi imali saobraćajku i da su dobro.

Komentari (1)

dobri

21.09.2015 19:22

Brzi auto, neprilagođena brzina uslovima puta, možda i alkohol? i eto nesreće. Svemu ovome, ranije a i sada je isključivo nepažnja, nepoštovanje saobraćajnih propisa i t.d., i naravno neko mora da se okrivi u ovom slučaju baćena kletva, ili zla kob... ili šta već...Iskreno saučešće.