Kina, zastava
Profimedia
Kina, zastava

Profimedia

Kina, Foto: Profimedia

Kako se navodi, policija sumnja se da neimenovani državljanin Srbije u Kinu ušao nelegalno, bez potrebne radne vize.

Njega je policiji prijavilo osoblje vrtića zbog toga što je "uhvaćen kako koristi drogu", a nakon hapšenja i deportacije još dvoje stranaca učitelja je dalo otkaz, kao i direktor ustanove. Nije navedeno koja droga je u pitanju.

U obdaništu u pokrajini Guangdong časove pohađa više od osamdeset mališana, a nastavno osoblje čini 20 ljudi, među kojima je četvoro stranaca.

Inače, obdanište u svom promotivnom materijalu navodi da je svim stranim predavačima engleski maternji jezik, kao i da imaju neophodne ekspertske sertifikate neophodne za rad u Kini, navodi agencija.

U pitanju je privatni vrtić u kome semestar košta oko 3.100 dolara.

"Sada je ostao samo jedan strani učitelj, nakon deportacije srpskog nastavnika i otkaza još dvoje. Mnogi roditelji su se uplašili i nisu hteli da šalju decu u obdanište nakon što je učitelj uhvaćen kako uživa drogu", rekla je jedna majka.

Obdanište je poručilo roditeljima da bi "trebalo da budu zahvalni što je prijavljen incident", kao i da će se nastava obavljati po ranijem planu, bez obzira na odsustvo direktora.

 

Komentari (1)

Kolporter

04.08.2017 22:33

Toliko o tome,ko smo i šta smo kao narod. A toliko nas malo ima,a mnogo smo zli! Strašno,nema gde ne napravimo problem,pa posle što nas svi mrze!