Resavska
Dejan Briza
Resavska

Dejan Briza

Mesto pucnjave u centru Beograda u Resavskoj ulici, Foto: Dejan Briza

Kako saznajemo, pucnjava se dogodila oko 10 sati ispred lifta, u trenutku kada su advokat i njegov telohranitelj išli ka advokatskoj kancelariji.

- Dok su stajali ispred lifta, iznenada se pojavio muškarac u plavoj jakni, koji je u njihovom pravcu ispalio više od pet hitaca. Nekoliko metaka pogodilo je Šapurića u nogu, dok advokat nije povređen. Osumnjičeni je stavio pištolj u jaknu ili ranac i pobegao prema Crkvi Svetog Marka. Zasad nije poznat motiv napada niti ko je od njih dvojice bio meta - objašnjava izvor našeg lista.

Hitna pomoć je ubrzo stigla na mesto pucnjave i povređenog kik-boksera prevezla na Institut za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica”.

Resavska

privatna arhiva

Stefan Šapurić (28), kik-bokser i lični telohranitelj beogradskog advokata Marka Vujoševića ranjen u nogu, Foto: privatna arhiva

Očevici su nam rekli da su uočili muškarca u plavoj jakni, sa kapom na glavi, koji je istrčao iz zgrade.

- Najpre smo čuli nekoliko hitaca, a ubrzo nakon toga iz zgrade je izašao krupniji muškarac, potpuno maskiran. Kasnije smo videli krv na pločniku ispred zgrade, koju su radnici „Gradske čistoće” kasnije oprali - pričaju očevici.

Policija je, kako saznajemo, preuzela i snimke sa kamera za video-nadzor, koji će pomoći pri pronalasku osumnjičenog.

Resavska

Dejan Briza

Tragovi krvi na mestu napada , Foto: Dejan Briza

Izvor našeg lista navodi da se ne može sa sigurnošću reći ko je meta napada zbog sumnjive prošlosti i Vujoševića i Šapurića.

Šapurić je dovođen u vezu sa ubistvom navijača Rada Aleksandra Savkovića (27) u decembru 2017. ispred diskoteke „Nana” u Beogradu, pošto je bio optužen za učestvovanje u tuči koja je prethodila zločinu. On je kobne noći obezbeđivao klub, a unajmio ga je Nedeljko Grbović, šef obezbeđenja, koji je osuđen na 13 godina robije zbog ubistva, dok su Šapurić i još dvojica mladića oslobođeni.

Resavska

Dejan Briza

Radnici „Gradske čistoće” oprali su krv sa stepeniša zgrade, Foto: Dejan Briza

Sa druge strane, Vujošević je postao poznat javnosti u januaru 2020. kada je pretučen na jednom parkingu posle svađe s grupom mladića. Prema informacijama, portala „javno.rs”, Vujošević je jedan od osnivača firme GPS iz Podgorice, koja je, prema navodima austrijske optužnice, za potrebe Izraelca Gala Baraka (33) prala nelegalno stečen novac. Vujošević je po otkrivanju malverzacija negirao tvrdnje da je reč o pranju novca.

Resavska

privatna arhiva

Resavska, Foto: privatna arhiva

Vujošević zastupao Izraelca Gal Baraka osuđenog za prevaru

Prema pisanju nemačkog BIRN-a, Izraelac Gal Barak, u čijim je firmama radio Aleksandar Ignjatović iz Beograda, osuđen je na četiri godine zatvora zbog prevare i pranja novca. U vezu sa firmom GPS dovodi se i Barakov poslovni partner Uve Lenhof (55), koji se predstvaljao kao nemački biznismen sa iskustvom u sportskom klađenju i sponzor FK Keln. Pravne poslove Baraka i Lenhofa u Beogradu su vodili advokat Marko Vujošević i njegov prijatelj Lazar Hopl. Ignjatović je otkrio nemačkoj policiji da su kol-centri iz Beograda uključeni u prevaru tešku preko 200 miliona evra u kojoj građani širom Evrope ulažu novac u nepostojeću onlajn trgovinu stranim valutama. Ignjatović je policijskom timu Nemačke, specijalizovanom za sajber kriminal, dao je izjavu na 50 strana i detaljno opisao prevaru iza koje stoji grupa Izraelaca. Nekoliko meseci pre svedočenja u Beču, gde je trebalo da bude glavni svedok na suđenju Baraku, Ignjatović je nađen mrtav u hotelskoj sobi u Sofiji. Tužilaštvo u Beču je tvrdilo da je Barak organizovao prevaru iz kol- centara u Beogradu i Sofiji i da je oštetio 1.896 građana za 2,6 miliona evra, kao i da poseduju dokaze o još 1.772 žrtve koje su izgubile nešto više od milion evra. Ignjatović je potvrdio da su agenti prodaje zarađivali i do 40.000 evra mesečno. Provizija je iznosila od tri odsto, ako klijent u jednom mesecu uplati 50.000 evra, do sedam odsto, ako uplati više od 350.000 evra mesečno. Sagovornici BIRN-a navode da je bilo ljudi koji su uplaćivali i po milion evra.

.

Pročitajte još:

Komentari (1)

zagor

22.01.2021 07:11

Sto ih ne pobi