Ubijeni Kića
facebook.com
Ubijeni Kića

facebook.com

Ubijeni Kića, Foto: facebook.com

* Ubica najverovatnije imao masku na licu zbog čega nije brinuo zbog sigurnosnih kamera

* Istraga ide u više pravaca, a najviše u pravcu navijačke grupe "Alkatraz" čiji je Marković bio vođa

* Na mestu gde je ubijen danas osvanule dve crvene ruže

Plaćenik povukao oroz! Ljubomira Markovića (37) zvanog Kića, jednog od vođa Partizanove grupe „Alkatraz“, ubio je preksinoć plaćeni ubica, kaže za „Alo!“ izvor blizak istrazi. Sumnja se da je ubica imao masku na licu, pa zbog toga nije previše brinuo što ga je snimilo nekoliko kamera.

- Jedan od pravaca istrage, osim potrage za ubicom, za koga se sumnja da je plaćenik, usmeren je na otkrivanje osobe koja je ubicu uputila u Kićino kretanje i navike. Veštačenjem njegovog telefona utvrdiće se da li ga je neko pozvao ili mu je poslao poruku, pa je užurbano izašao iz balona u kojem je igrao fudbal.

Utvrđuje se da li je ubica imao masku, pa zbog toga nije previše brinuo što ga je snimilo nekoliko kamera. Iako je bio mrak, ulica i pumpa bile su dovoljno osvetljene za solidan snimak.

 

- Zbog svega toga se ne isključuje mogućnost da je ubistvo plaćeno, jer se radi o sukobu, kako se sumnja, većih razmera. Imajući u vidu da je Marković po izlasku iz zatvora ostao jedan od vodećih ljudi navijačke grupe „Alkatraz“, istraga je najviše usmerena u tom pravcu. Marković se po izlasku na slobodu nije previše eksponirao. Dobio je dete i klonio se većih nevolja, ali je uvek bio u kontaktu sa vođama navijača. Iako tako, nije izgledalo da je u centru dešavanja - rekao je naš izvor.

Ljubomir Marković Kića

Alo!/Nenad Vujanac

Ljubomir Marković Kića, Foto: Alo!/Nenad Vujanac

Na stubu kod benzinske pumpe, u Ulici Grčića Milenka, gde je u pažljivo isplaniranoj sačekuši ubijen Marković, danas su osvanule dve crvene ruže. Policija češlja teren tražeći čauru i eventualno neki trag koji bi uputio na Markovićeve ubice.

Uzete su i izjave Kićinih prijatelja kako bi se utvrdilo da li se nekome u skorije vreme zamerio i ko je znao da će on tog trenutka biti na fudbalu. Takođe je uzet njegov mobilni telefon kako bi se utvrdilo sa kim je sve te večeri komunicirao.

Pročitajte još:

Policija sumnja da je ubica danima pripremao teren za svoj krvavi posao i da zbog toga nije previše brinuo što su ga snimile sigurnosne kamere sa benzinske pumpe. Takođe se pretpostavlja da je ubica posle likvidacije automobilom pobegao niz ulicu ka Ustaničkoj, a odatle na auto-put, odakle je otišao u pripremljen štek.

Nezvanično, prema jednoj verziji ubistva, Marković je užurbano napustio balon za fudbal i gotovo trčeći krenuo ka svom parkiranom automobilu. Tada je iz mraka, odnosno iz šume, iskočio ubica i kada se našao dovoljno blizu mete, otvorio je vatru. Prema toj verziji, Marković je napravio nekoliko koraka ka pumpi u kojoj su bili ljudi, ali je ranjen stigao samo nadomak nje. Tada mu je ubica prišao i „overio“ ga. Pored Markovićevog tela pronađen je pištolj „tetejac“ kojim je pokušao da se zaštiti, ali nije uspeo.

 

- Istraga ide u više pravaca, od toga da je Marković ubijen zbog sukoba navijačkih grupa oko prevlasti nad tribinama, do toga da je likvidiran iz osvete. Ono što je do sada poznato je da se neko dobro raspitao o njegovom kretanju i da je znao gde će biti i da će biti sam. Ubica je dobro znao gde se sve nalaze sigurnosne kamere, što ukazuje na to da iz nekog razloga nije brinuo zbog njih. Iako nisu postojale indicije da je Marković u sukobu sa nekim, pištolj koji je kod nosio govori da je sumnjao da mu se nešto loše sprema. Na tu sumnju ukazuje činjenica da je mnogo rizikovao s oružjem, kada se uzme u obzir da je amnestiran 2017. godine i da je tada izašao iz zatvora - rekao je naš izvor.

Ljubomir Marković Kića

Alo!/Nenad Vujanac

Ljubomir Marković Kića, Foto: Alo!/Nenad Vujanac

Tokom jučerašnjeg dana, osim policajaca koji su tragali za dokazima, na mestu događaja sve je naizgled bilo mirno i uobičajeno. Radnici na pumpi nisu bili preterano raspoloženi za razgovor, govorili su da nisu radili kada se ubistvo dogodilo.

Drugarica Časlava za kojim traga cela Srbija otkrila kako se ponašao pre nego što je nestao!

AUTOR: Alo.rs/Blic rs/T.Đ DATUM I VREME: 01.11.2019. 18:49 - 01.11.2019. 19:14 Časlav Živojinović (24) iz okoline Smedereva nestao je bez traga u utorak 29. oktobra nakon što je svojoj porodici rekao da ide u banku, a zatim poslao zabrinjavajuću poruku drugaru da mu čuva oca i brata.

S druge strane ulice, u balonu za mali fudbal vladao je muk. Zaposleni su poznavali Markovića i o njemu imaju samo reči hvale.

- Ne ide mi u glavu da je neko počinio ubistvo u trenutku dok su se deca igrala i neposrednoj blizini škole. Mogao je da ubije neko dete - rekla je jedna radnica u balonu.

Marković je javnosti postao poznat 2009. godine nakon što je optužen za ubistvo Brisa Tatona. Prvo je bio osuđen na 30 godina zatvora za to delo, kazna mu je smanjena na 15 godina, ali je odležao devet. Na slobodu je izašao tokom 2017. godine.

Bonus video: STIGAO VOZ IZ KINE! Spektakularna scena na Novom Beogradu!

 

Komentari (1)

ndkd

02.11.2019 23:49

Imas 40 god. i zanimanje ti bude vodja navijaca, pa se sa nekim oko toga prepireš? No comment.