Ljubomir Marković Kića
Alo!/Nenad Vujanac
Ljubomir Marković Kića

Alo!/Nenad Vujanac

Ljubomir Marković Kića, Foto: Alo!/Nenad Vujanac

Navijači Partizana došli su do mesta gde je ubijen Kića, kako bi saznali da li je istina da je ubijen njihov prijatelj.

U pucnjavi koja se dogodila u petak veče na Voždovcu, nastradao je Ljubomir Marković Kića, jedan od vođa Partizanove grupe navijača "Alkatraz". Marković je ubijen kada je na njega sa šest hitaca pucao nepoznati napadač na benzinskoj pumpi u Ulici Grčića Milenka.

Marković je pre ubistva bio u balonu, gde je igrao fudbal, a ubica ga je čekao ispred objekta. Balon u kojem je Marković bio nalazi se u neposrednoj blizini pumpe na kojoj je preminuo. Ljubomir je pokušao da pobegne od napadača, ali ga je ubica sustigao. Kako se nezvanično saznaje, Kića je kod sebe imao pištolj "tetejac", ali nije uspeo da ga upotrebi.

Ljubomir Marković Kića

Alo!/Nenad Vujanac

Ljubomir Marković Kića, Foto: Alo!/Nenad Vujanac

U toku večeri bili su pregledani i snimci sigurnosnih kamera sa okolnih zgrada, ne bi li se identifikovao ubica. Kako se nezvanično navodi, na snimcima je moguće videti kako je ubica nakon ubistva pobegao sa mesta nesreće.

Pripadnici MUP vrlo brzo su pokrenuli akciju i blokirali ovaj deo grada. Policajci su se nakon ubistva bacili u poteru za crnim BMW H5 šabačkih tablica, kojim je, kako se sumnja, ubica pobegao sa mesta zločina. Na snagu je stupila i akcija "Vihor", pa su svi izlazi iz Beograda bili zatvoreni, a pripadnici MUP kontrolisali su sva vozila koja su izlazila iz prestonice. Policajci su legitimisali i zaustavljali sve automobile i u neposerdnoj blizini mesta nesreće.

Navijači Partizana došli su do mesta gde je ubijen Kića, kako bi saznali da li je istina da je ubijen njihov prijatelj.

Ljubomir Marković Kića imao je jednogodišnje dete, a bavio se i kik-boksom. Javnosti je postao poznat 2009. godine, nakon što je bio osumnjičen za ubistvo Brisa Tatona. Marković je prvo bio osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva Francuza, ali mu je kazna smanjena na 15 godina, ali je odležao devet godina. Na slobodu je izašao tokom 2017. godine.

Pročitajte još:

Pre nego što je postao jedan od navijača crno-belih, Ljubomir Marković zajedno sa Aleksandrom Vavićem bio je navijač Crvene zvezde. Marković je zajedno sa Damjanom Šobićem, Draganom Miščevićem i Draganom Lovrenom bio optužen za izazivanje nereda na utakmici OFK Beograda i Partizana 2008. godine, i protiv njih je vođena istraga.

BONUS VIDEO: Boba Živojinović dužan Palmi

 

Komentari (3)

Djura

02.11.2019 09:10

A zasto je nosio "tetejac"? Bivsi osudjenik je imao dozvolu za posedovanje i nosenje oruzja?

Jovan

02.11.2019 09:31

Putuj kico,gore te ceka Taton,no kad si tako fin i posten mzm zasto nosis levor na fudbal,samo se cesljajte fini momci.

penzioner

02.11.2019 10:42

Znači imao TT-ejca i jadan nije mogao da ga upotrebi.... znači bio baš divan i miran dečko, a jel imao dozvolu za nošenje istog, a šta da je ubio nekog nedužnog čoveka