Policija, žandarmerija, specijalci
MUP Srbije
Policija, žandarmerija, specijalci

MUP Srbije

Policija, žandarmerija, specijalci, Foto: MUP Srbije

Govoreći o mafiji u Srbiji, Vulin kaže da MUP zna ko su potencijalni naslednici uhapšenog Veljka Belivuka, ali i naglašava da će se njegov uspeh kao ministra policije meriti time da svaka sledeća organizovana kriminalna grupa koju država pronađe i razbije bude slabije organizovana, manje opasna i kraćeg trajanja.

Aleksandar Vulin

Tanjug/Rade Prelić

Aleksandar Vulin , Foto: Tanjug/Rade Prelić

Država je zadala jak udarac mafiji hapšenjem grupe Veljka Belivuka. Ima li bojazni da će njegovi naslednici ili protivnici krenuti u međusobne obračune za prevlast u vođenju ilegalnih poslova?

– Policija zna ko su potencijalni naslednici klana Belivuk-Miljković, i potpuno smo svesni da se kavački klan neće odreći Srbije kao tržišta narkotika, ali ni kontrole nad putevima droge za zapadnu Evropu. Vođe kavačkog klana su slobodne, nalaze se u zapadnoj Evropi i Crnoj Gori. Intenzivno rade na obnavljanju mreže. A škaljarski klan, čiji brojni pripadnici su ubijeni u mafijaškim obračunima, sada vidi svoju priliku za povratak. Borba sa njima jednostavno nikada neće prestati i bande koje prodaju narkotike i zbog njih ubijaju nikada neće nestati. Životi svih koji se suprotstavljaju narko-klanu, čija se zarada od prodaje droge, reketa, ubistava i drugih krivičnih dela procenjuje na milijarde evra, pod stalnom su pretnjom, od predsednika Vučića, kao ključnog političkog nosioca borbe sa ubicama i trovačima, pa sve do istražitelja, bez čijeg rada i hrabrosti ne bi bilo nimalo uspeha. Znaju „kavčani“ i „škaljarci“ kolika im opasnost preti i od MUP i od BIA, čiji su radnici zajedničkim naporima razbili klan Belivuk-Miljković.

Tagovi