ISPLATILO MU SE BEKSTVO Kariću vraćaju milijarde evra!

Ukoliko sledeće godine zastari postupak protiv Bogoljuba Karića i njegove porodice u kojem se tereti da je prilikom privatizacije „Mobtela“ proneverio 60 miliona evra, odbeglom srpskom tajkunu biće vraćena sva oduzeta imovina, vredna milijarde evra!

Bogoljub Karić
Bogoljub Karić, Foto: Mladen Šurjanac

Očigledno se srpskom biznismenu isplatilo izgnanstvo iz Srbije, pa će, ukoliko se istraga u Specijalnom tužilaštvu okonča, dobiti i jare i pare.

Oduzete vile i zgrade

Palmira Toljatija 3 - zgrada od 1.778 kvadratnih metara, sa 13 ari katastarske parcele, vlasništvo Astra banke i „BK telekoma“

Zvečanska 54 - poslovni prostor u vlasništvu kompanije „Braća Karić“ d.o.o. Na toj adresi nalazi se sedam stanova površine veće od 600 kvadrata

Temišvarska 2 - tri kuće i četiri stana u vlasništvu članova porodice Karić lTolstojeva 29 - sadašnja zgrada Ambasade Južne Koreje

- Vrednost oduzete imovine je ogromna i meri se milijardama evra jer su kompanije porodice Karić u Srbiji, koje su osnovane kapitalom zarađenim u inostranstvu i unetim u Srbiju, uništene nasilnim likvidacijama i stečajevima, što je osudio i Evropski parlament. Prethodna vlast je uništila prvu privatnu BK TV, prvu privatnu banku, kasnije Astra banku, prvo privatno osiguravajuće društvo „Evropa osiguranje“, kompaniju „Astra simit“ i drugo - rekao je juče za „Alo!“ Bogoljubov advokat Milorad Panjević.

Karić i njegova dinastija će u slučaju da se ubajati i proces u Specijalnom tužilaštvu moći da ušeta u svoje velelepne vile, kuće i stanove i desetak preduzeća. Ako propadne istraga o malverzacijama sa „Mobtelom“, Bogoljubu će tako biti vraćeni ključevi velelepne vile u Tolstojevoj 29 na Dedinju, koju su Karići iznajmili jednoj ambasadi za 200.000 dolara godišnje.

Takođe, moći će da uđe i u zgradu u ulici Palmira Toljatija 3, koja ima 1.778 kvadratnih metara, na 13 ari placa. Osim toga, moći će da gazduje i vilom u Temišvarskoj 2, sa tri kuće i četiri stana u vlasništvu članova porodice Karić.

On će moći da gazduje i zgradom u Zvečanskoj 54. Na toj adresi nalazi se sedam stanova površine veće od 600 kvadrata.
Osim toga, moći će da raspolaže svojim voznim parkom. Naime, samo vozni park porodice Karić vredan je nekoliko miliona evra. Samo skupoceni „ferari 599 fjorano F-1“ je koštao neverovatnih 300.000 evra.

Na ime ime članova porodice Karić se vodio „hamer“, čija je cena najmanje 30.000 dolara, „audi A8“, koji košta između 70.000 i 120.000 dolara, „mercedes SL“, čija vrednost dostiže i 200.000 dolara, BMW 3, koji košta između 30.000 i 60.000 dolara.

Među desetak preduzeća, najvažnija je kompanija „Braća Karić“, čiji je uloženi vlasnički kapital 508 miliona evra, i preduzeće „Astra banka“ AD, čiji je osnivački kapital bio 110.282.712 dolara, koje je u stečaju.

U jednoj od najsloženijih finansijskih istraga u Srbiji ikada našlo se i preduzeće „Astra banka“ AD, čiji je osnivački kapital bio 110.282.712 američkih dolara.

Više javno tužilaštvo u Beogradu oduzelo je Sretenu Kariću beli „ferari 599 fjorano F-1“ (BG 599-00) vredan više od 300.000 evra! Taj automobil najskuplji je od svih koje je država oduzela. Samo luksuzni park Sretena Karića vredi nekoliko miliona evra, tu su Sretenovi „ferari” i „fića” iznutra „optočeni” crvenom kožom sa svom skupocenom opremom.

Tužio državu Strazburu

Odbegli biznismen Bogoljub Karić pokrenuo je pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu postupak za zaštitu imovine koja mu je oduzeta u Srbiji. Za to je angažovana čuvena međunarodna advokatska kancelarija. Postupak je pokrenut pred tim evropskim sudom u slučaju zgrade „Aeroinženjeringa“ u Beogradu, firme koja je bila pod stečajem. Taj objekat je zatim pripao državi i u njemu se trenutno nalazi građansko odeljenje Prvog osnovnog suda. Pred Evropskim sudom za ljudska prava vodi se spor zbog sumnje da je nekadašnje preduzeće „Aeroinženjering“, u kokem su vlasnici 48,24 odsto bili Karići, nezakonito uvedeno u stečaj 2008. godine.

 

 • Korisnik: Nemanja
  25/09/2016 - 21:39
  CRNOGORSKI OLOS SA KOSOVA KOJI JE OCERUPAO SRBIJU ,VISE STETE OD SVIH BOMBARDOVANJ AJE KARIC UCINIO ZA SRBIJU
 • Korisnik: Mima
  25/09/2016 - 16:55
  STA RADE ZENA I BRAT JEDNOG LOPUZE U SKUPSTINI ,SA OSTALIM LOPOVIMA SVE OTERATI NA DJUBRISTE POLITIKE
 • Korisnik: atlet
  25/09/2016 - 16:54
  Ako se porodica Karić izvuče iz svega zbog odluke režima da se spreči efikasan udar na pljačkaške delatnosti ove porodice, ili se prolongiraju sudske procedure da bi se stiglo do zastarevanja, to će biti još jedan u nizu značajnih dokaza da je Srbija visoko rangirana na listi najkorumpiranijih država sveta. Vučić je, pre dolaska na vlast, grmeo da će, ako mu narod da mandat, iskoreniti tajkune, i korupciju. Posle više godina njegove vladavine, je li problem tajkuna, i korupcije, rešen u Srbiji?
 • Korisnik: Nemanja
  25/09/2016 - 16:54
  Sve Karice proterati iz Srbije
 • Korisnik: TIKA
  25/09/2016 - 16:53
  Za Bogoljuba i dalje krade porodica koje je ovde i Miskovic ,OTERATI SVE IZ ZEMLJE
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi