Staša Pavlović
Dušan Milenković
Staša Pavlović
Nisu ispunili nijedno obećanje: Dušanka Pavlović sa Stašom, Foto: Dušan Milenković

- Stefan Karić je ponudio samo deo sume, i to za samo jedan tužbeni zahtev, što nije dovoljno da bi se mojoj ćerki omogućio koliko - toliko normalan život. Njegov advokat je ponudio vansudsko poravnanje i pregovori su u toku, ali su se otegli. Moja ćerka živi kao biljka, a nemamo para da je odvedemo dva puta godišnje u banju kako bi makar malo olakšala muke. O njoj brinem 24 sata dnevno jer od nesreće ne može samostalno da živi. Staša se kreće pomoću šetalice i na nivou je malog deteta. Psihički je obolela i ne smemo nikad da je ostavimo samu - kaže za „Alo!“ Dušanka Pavlović, Stašina majka.



Majka stradale Stanislave, nekadašnje članice plesne grupe Ksenije Pajčin (33), ne može da sakrije ogorčenje iznosom koji nudi Stefan Karić i podseća na njegovo obećanje da će se o njenoj ćerci brinuti do kraja života.

Staša Pavlović
Nesposobna da birne sama o sebi: Staša Pavlović (40), Foto: Dušan Milenković

- On je javno u sudu izjavio da je kriv i da mu je žao zbog svega što se desilo. Obećao je da će se brinuti o Staši, a nijedanput je u ovih 10 godina nije posetio! Njegov otac Sreten i majka Slavica obećali su joj stan i mesečnu apanažu, a ništa od toga nisu ispunili. U početku su joj plaćali lečenje, mada je bolnica državna. Posle nesreće plaćali su jedno vreme apartman jer je Staša padala s kreveta, a kasnije su samo snosili troškove našeg boravka u banji. Šest godina nisu nas posetili ni nazvali. Zato pitam Kariće gde im je duša?! - pita Dušanka Pavlović, koja sa ćerkom živi u kući u Rakovici.

Stefan Karić
Stefan Karić, Foto: Alo!

Stašina porodica i njihov advokat bi odgovor trebalo da daju pre nastavka suđenja, zakazanog za jesen.

ADVOKAT: PREGOVORI JOŠ TRAJU

Advokat Miroslav Panjević, zastupnik Stefana Karića, potvrdio je za “Alo!” da su pregovori sa Stašinom porodicom u toku, ali nije želeo da iznosi više detalja. - Dugo traje taj proces. U međuvremenu je Pavlovićeva angažovala novog advokata, s kojim pregovaramo - rekao je Panjević. J. P.

 

Pavlovićeva je u sudaru ispala iz Karićevog automobila kroz šoferšajbnu i letela 15 metara, što je ostavilo trajne posledice.


- Bila je mesec dana u komi i imala je bezbroj operacija. Izvadili su joj slezinu, operisali stomak, ruke i noge. Pošto joj je poremećen centar za ravnotežu, ne može da hoda bez šetalice. Naprsla su joj pluća, pa su morali da joj otvaraju vrat da bi mogla da diše i jedva priča jer krklja dok govori. Teško joj je povređena glava i oštećeno oko, polomljene sve karlične kosti i desni kuk. Po proceni psihijatara, nesposobna je za brigu o sebi - rekla nam je Stašina majka.

Iz zatvora stao na “ludi kamen”

Posle prvog suđenja, na kojem je Viši sud naredio da se Pavlovićevoj isplati sedam miliona dinara odštete, Karić je izjavio da „nema prihode od kojih bi mogao da plati bilo koji iznos“. Iako ranije nije želeo vansudsko poravnjanje, u međuvremenu se predomislio. Za tešku nesreću u kojoj se 2005. svojim BMW-om brzinom od 148 kilometara na sat, u alkoholisanom stanju, zakucao u banderu na Dedinju, Karić je dobio devet meseci kućnog pritvora, iz kojeg je izašao početkom aprila prošle godine. Čim je skinuo elektronsku nanogicu, u aprilu se oženio drugi put, i to Marijom Maksić iz Svilajnca.

Stašin brat poginuo pre nekoliko godina

Brat Staše Pavlović
Brat Staše Pavlović, Foto: Dušan Milenković

Pre nekoliko godina, kod mosta u Rakovici, nađen je mrtav i Stašin rođeni brat. Njegova smrt nikad nije razjašnjena. Porodica sumnja da ga je neko ubio, ali odgovor do danas nisu dobili. Nedugo potom, Staša je doživela nesreću, tako da se Pavlovići nisu oporavili od šoka. Stašin otac je u međuvremenu umro, tako da je Dušanki otežana briga o ćerki. U tome joj pomažu Stašina sestra i brat.



Komentari (2)

penzioner

06.09.2015 20:26

Oni su cuveni po svojoj dusi i zato ih zovu dusmani!

ANA

07.09.2015 14:50

Boze, kakva je lepotica bila!