Železnik ubistvo
SrpskiTelegraf/Dragan Kadić
Železnik ubistvo

SrpskiTelegraf/Dragan Kadić

Zgrada u kojoj se dogodio brutalan zločin Foto: SrpskiTelegraf/Dragan Kadić

Istragom se došlo do snimaka sa nadzornih kamera koje bi trebalo da pomognu oko identifikacije osumnjičenih. Radenkovićev mobilni telefon poslat je na veštačenje kako bi se utvrdilo s kim je sve komunicirao.

Milorad Radenković

privatna arhiva

Milorad Radenković je pretučen pa zadavljen, Foto: privatna arhiva

Kako saznajemo, posle pronalaska Radenkovićevog tela i konstatacije da je mučen, a onda zadavljen kanapom ili žicom, inspektori su došli do dragocenog traga - snimaka koji bi trebalo da otkriju ko je sve te noći ulazio u zgradu u kojoj je keramičar živeo.

- Osim provere snimaka sa okolnih i drugih kamera naložena je provera baznih stanica mobilnih telefona šireg opsega jer postoje indicije da su ubice isključile telefone pre nego što su došle kod Radenkovića. S obzirom na to da postoje informacije, a koje se takođe proveravaju, da je Radenković davao i sitan novac na kamatu, ne isključujemo mogućnost da je neko pomislio da on kod sebe ima veću količinu novca, pa da je zato ubijen. Proveravaju se i drugi motivi, ali i obavljamo razgovore sa njegovim prijateljima kako bismo utvrdili da li se on možda žalio na nekoga. Fokus je stavljen na identifikaciju osoba koje su dolazile u zgradu kod njega i Radenkovićevih poznanika jer nije isključeno da je neko od njih pričao kako je pun para - rekao je izvor "Alo!" i dodao:

- Budući da vrata stana nisu obijena, to ukazuje da je Radenković poznavao svoje ubice ili da ih je očekivao na nečiju preporuku. Ukoliko se ispostavi da su ubice najavljene a ta osoba još uvek ćuti o tome, to znači da je on tipovao keramičara. Na nama je da utvrdimo da li je ta osoba muškog ili ženskog pola. Pošto ih je pustio u stan, to ukazuje da je verovao barem jednom od dvojice osumnjičenih - rekao je naš izvor.

Milorad Radenković, policija odnosi telo preminulog

SrpskiTelegraf/Dragan Kadić

Milorad Radenković, policija odnosi telo preminulog, Foto: SrpskiTelegraf/Dragan Kadić

Kako smo saznali, Radenković je živeo u polovično useljenoj zgradi i važio je za dobrog primernog komšiju koji je svakom priskakao u pomoć kada je trebalo.

- Iako je živeo sam, vodio je izuzetno računa o čistoći. Njemu to nije bilo teško jer je zgrada poluuseljena, odnosno nedovršena, pa je čistio ulaz i prostor ispred njega. Govorio je da je čistoća pola zdravlja i da neće da dozvoli da se u ulazu zapati razno smeće. Važio je za pozitivnu osobu i velikog šarmera kada su žene u pitanju. Koliko znam, on je poreklom iz Hrvatske, iz Splitsko-dalmatinske županije. Bio je vrstan keramičar i pričao je da je oženjen. Govorio je da mu ćerka i žena već dugo žive u Austriji - rekao je jedan od komšija.

Ostavili tragove

Radenkovićevo telo pronašao je njegov prijatelj oko sedam sati, kada je došao po njega kako bi zajedno išli na posao. On mu je kucao na vrata, a kako ih Radenković nije otvarao, pritisnuo je kvaku i ugledao njegovo telo na podu. Tada je na osnovu pregleda leša utvrđeno da se Radenković branio, a pronađeni tragovi poslati su kako bi se izolovao DNK napadača.

 .

Pročitajte još: