AUTOBUS IZ NOVOG PAZARA ZAUSTAVILI NA GRANICI Kada su policajci stigli do Piroćanca pronašli su nešto što nikada nisu videli!

Na graničnom prelazu Gradina zaplenjeno je 18 falsifikovanih sertifikata i bar kodova svetski poznatih marki "Armani" i "Guči", čime je sprečeno da se kopije njihovih proizvoda prodaju na tržištu kao originali, saopštila je danas Uprava carina.

granica, Crna Gora
granica, Foto: RINA

Slučaj je otkriven juče, kada je na red za carinsku kontrolu na ulazu u zemlju pristigao autobus novopazarskih registarskih oznaka koji je prevozio putnike iz Turske ka Srbiji.

Da li ste nekada prošvercovali nešto preko granice?

Ukupan broj glasova: 131

  • Da: 39% (51)
  • Ne: 61% (80)

Među putnicima našao se i 51-godišnji Piroćanac u čijoj su torbici, koju je nosio oko struka, carinici pronašli sertifikate, nalepnice i bar kodove za razne modne detalje svetski poznatih marki ''''Guči'''' i ''''Emporio Armani'''' čija je vrednost od 75 do 475 evra.

Carinici su posumnjali da bar kodovi potiču od stvarno prodate originalne robe, ali da ih je neko vešto falsifikovao nameravajući da ih potom prikači uz kopije proizvoda i tako ih prikaže kao originale.

Kada se mobilnim telefonom pređe preko falsifikovanog bar koda, QR aplikacija pokazuje da je u pitanju originalan proizvod, što znači da je neko hakovao originalne bar kodove, navodi se u saopštenju.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi