Zvezdara
Alo!/Dejan Briza
Zvezdara

Alo!/Dejan Briza

Zvezdara, Foto: Alo!/Dejan Briza

Oni su danima na stepeništu osećali nesnosan smrad, a pošto nisu mogli da otkriju izvor neprijatnog mirisa, pozvali su policiju, koja je na kraju zajedno sa vatrogascima provalila u stan u kojem su živeli Dobrila i Miloš i zatekli jeziv prizor.

Pročitajte još:

 

Dobrilino telo u fazi raspadanja ležalo je na njenom krevetu, dok su Miloša pronašli u njegovoj sobi sa ranom od metka na glavi, a pištolj iz kojeg je pucao u sebe pronašli su između njegovih nogu.

- U prvi mah se verovalo da je majku, o kojoj je godinama brinuo, a da je potom iz nemoći digao ruku na sebe. Međutim, izgleda da je Dobrila preminula prirodnom smrću i da je njeno telo neko vreme ležalo na krevetu, a da je sin potom od tuge izvršio samoubistvo – govori za "Alo!" izvor upoznat sa slučajem.

Tela su u stanu bila najmanje deset dana, a obdukcijom bi trebalo da se ustanovi da li je Dobrila zaista preminula prirodnom smrću ili je Miloš prvo ubio majku, pa sebe.

Zvezdara, ubistvo

Alo! / Dejan Briza

Zvezdara, ubistvo, Foto: Alo! / Dejan Briza

- Pronađena tela su u veoma lošem stanju i ne može se bez obdukcije sa sigurnošću reći da li je starica zadobila smrtonosne povrede u predelu glave ili ne - navode izvori.

Komšije su u šoku. Kažu da su Dobrila i Miloš bili predivne komšije i da je on godinama sam brinuo o majci, koja je ostala nepokretna nakon teške saobraćajne nesreće.

Preporučujemo i ovo:

 

- Dobrila je nekad bila sudija. Pre oko 20 godina doživela je tešku saobraćajnu nesreću i ostala je invalid. Suprug joj je odavno preminuo i od tada je Miloš neprekidno brinuo o njoj. Toliko je bio vezan za majku, da je čak i radio od kuće kako ona ni sekund ne bi bila sama – govore nam vidno potresene komšije.

Oni kažu da ništa nije slutilo na tragediju, niti da su prethodnih dana čuli nešto neobično u zgradi.

- Pre desetak dana jesmo čuli neku buku, ali komšija koji živi na petom spratu stalno nešto majstoriše po kući, pa smo mislili da opet nešto radi. Počeli smo da sumnjamo da se nešto dogodilo kod Dobrile tek kada je na njihovom spratu počeo da se oseća stravičan smrad - kažu nam komšije.

Miloš D. se ubio kad je video mrtvu majku?

Privatna arhiva

Miloš D. se ubio kad je video mrtvu majku?, Foto: Privatna arhiva

Tvrde da ne veruju u priču da je Miloš ubio svoju majku, jer je bio mnogo vezan za nju.

- Sad kolaju razne priče, da joj je prislonio jastuk na glavu, a potom je kroz njega upucao, pa sebi presudio. Ništa se još ne zna. Sumnja se i da je Dobrila preminula dan ranije, te da je Miloš sam i nemoćan sedeo i gledao u leš, a onda je digao ruku na sebe. Da li od tuge ili je brinuo kako će preživeti bez njene penzije, pošto nije imao velika primanja, niko ne zna. Ko zna šta se događalo iza tih vrata - dodaje jedna komšinica.

 

Policijski uviđaj trajao je nekoliko sati. Dok su meštani Zvezdare uznemireno gledali u brojne rotacije ispred zgrade, forenzičari su uzimali dokaze ne bi li bilo rasvetljeno šta se zaista dogodilo u stanu Dobrile i Miloša. Njihova tela su u poslepodnevnim satima preneta u Institut za sudsku medicinu, gde će biti urađena obdukcija.