Nebojša Joksović
privatni album
Nebojša Joksović

privatni album

Nebojša Joksović Joksa je oteo višemilionsku imovinu Šariću, a krije se iza statusa svedoka saradnika, Foto: privatni album

Živi na visokoj nozi, baškari se u luksuznim stanovima

Od dobijanja statusa svedoka saradnika, Joksović živi na visokoj nozi. Kako kaže dobro obavešteni izvor „Alo!“, nekadašnji Šarićev drug ima prostran stan na Vračaru, ali u njemu više boravi njegova tašta Smilja R., a on sa decom i suprugom Tanjom J. ponekad.

- Ima stančugu i u Njegoševoj ulici na Vračaru, a obezbeđuje ga jedinica za zaštitu svedoka MUP-a Srbije - kaže izvor našeg lista.

- Bilo ko da je na Joksovićevom mestu, odmah bi išao u pritvor zbog planiranja izvršenja teškog krivičnog dela ubistva. Joksovića treba odmah staviti u pritvor jer postoji izjava Dalibora Ristića, koji je ispričao da ga je Joksović angažovao za ubistvo Nikolaševića. Joksović je 2018. angažovao Ristića da likvidira Nikolaševića. On i Cvetinović su zvali Ristića i rekli mu da Nikolaševiću postavi eksploziv pod automobil, da ga otmu ili da nađu nekog iz Bosne da ga likvidira. Međutim, Ristić je to prijavio policiji u Loznici. Loznička policija je obavestila SBPOK u Beogradu o tom saznanju, a SBPOK policiju u Valjevu, koja je obavestila Nikolaševića da mu se sprema likvidacija. Savetovali su mu da se pričuva i da ne vozi ženu i ćerku. Nikolašević je obavestio mene, pa smo otišli u SUP Valjevo, gde su nam to potvrdili - kaže Lazarević za „Alo!“.

Darko Šarić

EPA

Čami u pritvoru Specijalnog suda već šest i po godina na osnovu Joksinih optužbi Darko Šarić, Foto: EPA

On navodi da je Ristić došao i kod Nikolaševića i ispričao šta mu se sprema i da je obavestio policiju.

Dejan Lazarević, advokat

Marko Metlaš,Alo

Dejan Lazarević, advokat Darka Šarića, Foto: Marko Metlaš/Alo

- Nikolašević je sastavio pismenu izjavu, koju je Ristić tada potpisao. Sa tom pismenom izjavom, Nikolašević je otišao u SUP Valjevo i prijavio slučaj. Oni su potom obavestili Specijalno tužilaštvo u Beogradu i pozvali Ristića na razgovor. On im je ispričao da poznaje Joksovića i Cvetinovića, kao i da mu oni duguju 50.000 evra, koje im je dao pod kamatu, ali nije hteo ništa više da kaže. Posle toga, Specijalno tužilaštvo je vratilo predmet u Valjevo, uz obrazloženje da su oni nadležni. Mi smo to izneli na suđenju jer smo došli do saznanja da Joksović sa Sašom Ivanićem, zamenikom specijalnog tužioca, planira da montira postupak protiv Šarića kako bi predupredio postupak protiv sebe. On je otišao kod specijalnog tužioca i da bi sebe spasao rekao mu da je Šarić organizovao kriminalnu grupu. To je uradio samo da bi mom klijentu smestio neko krivično delo, da se izvuče za pokušaj ubistva - objašnjava Lazarević i dodaje:

Namestio proces Darku Šariću da spase svoju kožu

Advokat Lazarević kaže da je Joksović namestio novi proces Šariću, pa je Pljevljak optužen za navodno udruživanje radi vršenja krivičnih dela, kao i ometanje i sprečavanje dokazivanja. Prema navodima tužilaštva, Šarić je organizovao grupu s Milanom Lazarevićem zvanim Laza Bombaš, protiv koga se takođe vodi postupak pred Specijalnim sudom zbog sumnje da je bio na čelu takozvane valjevske grupe. Lazarević ističe da Joksović na sve načine pokušava da se spase krivičnog gonjenja za pokušaj ubistva svog nekadašnjeg saradnika.

- Iz Specijalnog tužilaštva su odmah pozvali Ristića i 29. maja ga odveli u SBPOK na ispitivanje i poligraf. Ristić je tamo izjavio da su ga Joksović i Cvetinović angažovali da ubije Nikolaševića. Ristić je prošao na poligrafu, a postupak je vraćen Višem tužilaštvu u Valjevu. U sklopu tužilačke istrage, osim Joksovića, treba da budu saslušani Ristić, Cvetinović i Ristić - otkriva Šarićev advokat.

 

Pročitajte još: