Vladan G.
facebook.com
Vladan G.

facebook.com

Vladan G., Foto: facebook.com

* Vladan Grahovac osumnjičen za ubistvo Vere Tatarovski bio opsednut filmom Psiho

* Otkriveno da je dva dana pre zločina gledao taj Hičkokov film

* Takođe gledao je i filmove sa satanističkim ritualima

Mračni Holivud i Hičkokov horor kao inspiracija! Vladan Grahovac (26), osumnjičen da je Jelici Veri Tatarovski (82) iz Niša nožem naneo više od 10 uboda po telu i čekićem joj smrskao glavu, bio je podstaknut filmom „Psiho“, koji je poznat po sceni ubistva pod tušem i jezivom vrisku žene, koju ubica nemilosrdno ubada! 

 

Vladan Grahovac, ikonopisac iz Raške, neko vreme stanovao je u Nišu, u stanu pored ubijene Vere. Sumnja se da je penzionerka brutalno ubijena u noći između 31. avgusta i 1. septembra, a mladić je uhapšen 4. septembra u Beogradu. Zločin se odigrao naizgled po uzoru na najstrašniji holivudski horor film. Na to ukazuju Vladanove objave na Fejsbuku. On je dva dana pre zločina u Nišu objavio da je gledao Hičkokovo remek-delo „Psiho“ iz 1960. Kultna scena u kojoj glumica Dženet Li vrišti pod tušem iz petinih žila, dok je napadač ubada nožem, svima je urezana u sećanje, a osumnjičeni je upravo taj film gledao uoči ubistva vojne penzionerke! Na Fejsbuku je napisao da je „Psiho“ odgledao 30. avgusta, oko 22 sata, a tragedija se dogodila već sutradan! Dan pre toga, 29. avgusta, takođe se pohvalio da je gledao film

„Rozmarina beba“, koji mnogi proglašavaju jednim od najstrašnijih zbog scena sa satanističkim ritualima.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Posle ubistva starice, na Fejsbuku nastavio je sa mračnim objavama. Vladan je postavljao pesme Lane del Rej, koja je poznata po morbidnim hitovima, kao i fotografije junakinja iz horor filmova.

- Uzimam sve svoje lekove da oteram svoje misli - napisao je stih iz pesme „Heroin“ od Lane del Rej, a njenu fotografiju objavio je desetak dana pre ubistva.

Vera pronađena iskasapljena u svom stanu, pored njenog leša policija zatekla stravičan predmet!

AUTOR: Alo.rs/S. Ilić DATUM I VREME: 02.09.2019. 22:08 - 02.09.2019. 22:20 Nišlijka Vera Katarovski (81) pronađena je u nedelju mrtva u svom stanu u Bulevaru Zorana Đinđića 75 u Nišu, a tragovi ukazuju na to da je reč o zločinu iz koristoljublja. Ubistvo u Nišu, Foto: Alo!

 


Kako smo ranije saznali, on je uhvaćen zahvaljujući nadzornim kamerama u zgradi. Snimljen je kako dolazi i odlazi iz zgrade, a uhapšen je u jednom beogradskom hostelu. Do prošle godine ikonopisac je živeo u Nišu, na istom spratu gde i Vera.

- Znam ga odlično, iznajmio je ovde stan sa bratom jer je studirao stomatologiju. Uvek se ponašao čudno i delovao je nestabilno. Jednom je isekao vene, a čuo sam da mu to nije bio prvi put da pokuša samoubistvo. Živeo je na petom spratu kao i Vera. Otvorila mu je vrata, samo zato jer ga je znala, a to joj je došlo glave - ispričao je za medije komšija ubijene žene. Policija utvrđuje zbog čega je digao ruku na staricu, pošto iz stana ništa nije odneto. 

Odala ga krv, posekao se na mestu zločina

Vladan Grahovac se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branio ćutanjem, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana. Kako saznajemo, na mestu zločina nađena je pomešana krv ubice i žrtve, budući da se Vladan, najverovatnije, posekao prilikom ubadanja žrtve. To je bio ključni dokaz, a nadzorne kamere pomogle su da policija obrati pažnju upravo na njega.

 BONUS VIDEO: Krvavi pir na Zvezdari