Ronioci, potraga
Alo!/Rajko Ristić
Ronioci, potraga

Alo!/Rajko Ristić

Ronioci, potraga, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Nesreća se dogodila u popodnevnim satima nakon spasilačke vežba na jezeru Ćelije kod Kruševca.

Radilo se o vežbi izvođenja funkcionalne probe čamca i motora u kojoj su učestvovali pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice iz Kruševca.

PROČITAJ JOŠ:

Prema nezvaničnim informacijama, sve se odigralo nakon što je vežba bila završena. Njegoš je navodno bio u čamcu sa još petoricom svojih kolega, od kojih niko nije imao dozvolu za upravljanje čamcem. Nezvanično se pominje i da su u jednom momentu čamcem došli do obale i trojica pripadnika ove službe su izašla iz čamca, a u njega su, navodno, ušle tri devojke sa kojima su momci nastavili da voze po jezeru.

- Završili su obuku i ostali duže na jezeru. Odlučili su da se provozaju čamcem. Najverovatnije se radilo o rizičnoj vožnji sa naglim skretanjem i kočenjem. Spasilac se najverovatnije neoprezno držao za čamac, ispao i elisa motora je prešla preko njega – kaže izvor upućen u istragu.

Ronioci, potraga

Alo!/ Rajko Ristić

Ronioci, potraga, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Odmah je počela intenzivna potraga za vatrogascem koji je upao u jezero, a u potragu su se oko 18.30 časova, uključili i pripadnici odreda žandarmerije i specijalizovani tim za spasavanje na vodi i pod vodom iz Kraljeva. Nekoliko sati kasnije, oko 21, pronađeno je Njegoševo telo.

Uhapšen vatrogasac koji je upravljao čamcem

Njegošev kolega, S. K. (38) iz Kruševca, koji je u kobnom trenutku upravljao motornim čamcem, uhapšen je zbog zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Kako su saopštili iz MUP, u trenutku nezgode na jezeru kod Kruševca nastradali vatrogasac-spasilac nije bio na dužnosti, a tačni uzroci utapanja biće utvrđeni tokom istrage.

Kreću na izvršitelje!

AUTOR: Tanjug/Alo.rs DATUM I VREME: 17.09.2019. 13:35 Institucija uvedena u naš sistem 2011. godine Foto: Alo!/Marko Đoković * Više od 100.000 građana podržalo inicijativu * Traži se hitno ukidanje * Institucija javnog izvršitelja uvedena u naš sistem 2011.

- Nastradali spasilac je bio u šortsu kada su njegovo telo izvukli, što jasno govori da se sve desilo nakon vežbe – kaže ovaj izvor.

"Bio je kolega za primer"

Inače, kako saznajemo Njegoš je poslove pripadnika vatrogasno-spasilačke jedinice u Kruševcu obavljao nepune dve godine. Spasioci iz jedinice su zatečeni njegovom smrću, jer je važio za uzornog kolegu.

BONUS VIDEO: