Taksi, vozač, Kikinda
Alo!
Taksi, vozač, Kikinda

Alo!

Kikinda, Foto: Alo!

Najpre je udario u njih, onda je malo skrenuo pa zakačio mene. Ja sam gurao bicikl, jer mi je pukla guma. Marijan je ostao da leži na putu, a Tibor je pao u kanal. Onda sam potrčao da vidim da li je Tibor dobro. Moj brat je plakao, pomerao je ruke i oči. Prišao je i vozač automobila, uzeo Tibora, video da diše, pa mu pogledao jezik u ustima da se ne udavi. Zagrlio ga je i pozvao Hitnu pomoć. Marijan nije disao. Kad su došli lekari pokušali su da mu pomognu. Veoma sam se uplašio...

PROČITAJ JOŠ:

Ovo je za "Novosti" ispričao šesnaestogodišnji Kristijan N., koji je lakše povređen u saobraćajnoj nesreći u utorak oko 20 časova, na putu od sela Iđoš prema Kikindi. U udesu je poginuo Marijan P. (14) iz Kikinde, dok je njegov vršnjak i drug iz komšiluka Tibor N. teško povređen.

Dečaci su, kako saznajemo, vozili neosvetljene bicikle kada je na njih naleteo automobil, koji je dolazio iz istog pravca. Marijan je preminuo na putu do kikindske bolnice, dok je Tibor, nakon ukazane pomoći, prebačen na dalje lečenje u Dečju kliniku u Novi Sad. Kako je "Novostima" potvrđeno u kikindskoj policijskoj upravi, nesreća se dogodila kada je vozač automobila "audi A6", Dušan Š. (20) iz Iđoša, koji se kretao iz tog sela prema gradu, naleteo na grupu biciklista. Prvi u koloni je bio Marijan, a Tibor je sedeo na kormanu.

Taksi, vozač, Kikinda

Alo!

Kikinda, Foto: Alo!

Dušan Š. je dva puta alkotestiran i utvrđeno je da u utorak uveče nije bio pod dejstvom alkohola, potvrđeno je "Novostima" u Policijskoj upravi u Kikindi.

Marijan P. je živeo sa babom i dedom.

- Oko deset uveče sam došao kući i baba mi je rekla da je bila policija i da je mali u bolnici, da je polomio ruku. Kad sam otišao tamo, doktor mi je rekao da je preminuo. Mi smo othranili to dete, kod nas je od četiri i po meseca. Majka ga ja ostavila, otac mu je u zatvoru. Mi smo ga podigli. Otišao je u Iđoš, tamo je imao neku devojku - kroz plač nam je rekao Marijanov deda Panta Petrović.

PREPORUČUJEMO:

U kikindskoj policiji u sredu nisu mogli da saopšte tačan uzrok nesreće, ali su prepostavljali da je uzrok možda i to što su bicikli bili neosvetljeni. To potvrđuje i šesnaestogodišnji Kristijan N.

- Nijedan bicikl nije imao svetlo. Ja sam Marijanu govorio da im dam mobilni telefon da se tako osvetle, ali nije hteo. Rekao je da se vidi. Meni se nije ni išlo u Iđoš, nekako sam predosećao kao da će se nešto desiti - iskren je Kristijan, koji u starijoj kući živi sa majkom Klarom i još dvojicom braće.

Saobraćajka, policija, hitna pomoć

Printscreen

Saobraćajka, policija, hitna pomoć, Foto: Printscreen

Marijan P. pohađao je osnovnu školu "Jovan Popović" ali je nije završio. U školu ne ide ni Kristijan N. Obe porodice žive u teškim materijalnim uslovima.

Teško stanje

Dečak Tibor N. je u teškom stanju. Nalazi se na respiratoru, na Intezivnoj nezi Dečje hirugije. Ima teške povrede glave sa edemom mozga, kontuziju pluća i prelom butne kosti. Stanje je teško i neizvesno - saopštila je za "Novosti" dr Andrea Đuretić, portparol Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

Pijan pokosio dečaka kod Pirota?

U pirotskom Višem tužilaštvu vodi se istraga protiv M. Ć. (39), iz ovog grada, koji se tereti za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo biciklista S. Đ. (16) iz sela Temska, dok je M. T. (23), takođe na biciklu, povređen.

M. Ć. je određen pritvor do 30 dana, a prijava ga tereti za tri krivična dela - neovlašćeno upravljanje tuđim vozilom, izazivanje opšte opasnosti u saobraćaju i nepružanje pomoći povređenom licu. Tereti se da je nesreću izazvao ukradenim automobilom marke "fijat" niških tablica, da uopšte nije imao vozačku dozvolu, a analizama krvi je utvrđeno da je bio u stanju potpunog pijanstva - imao je preko dva promila alkohola u krvi!

Nesrećni mladići su se te večeri oko 23 časa vraćali iz sela Blato. Saznajemo da su svoje bicikle vozili jedan iza drugog.