Goran Jevtić
Vesna Lalić
Goran Jevtić
Goran Jevtić, Foto: Vesna Lalić


- Trenutno pokušavamo da uđemo u trag Albancima koji su verovatno za veću svotu prevezli poznatog glumca. On je nekoliko dana bio na Kosovu, dok se situacija u vezi sa njegovim bekstvom nije smirila. Operativna saznanja govore da je našu zemlju napustio u maju ove godine. Pokušavamo da uđemo u trag i ljudima koji su mu bili veza sa albanskim kriminalcima. Jevtić je bio dobro upoznat sa tim da pravni sistem na Kosovu loše funkcioniše- objašnjava naš izvor blizak celom slučaju.

 

Kolege u neverici

U Jevtićevu odbranu tada su stale njegove kolege, koje su pokrenule i potpisivanje peticije podrške, a sam glumac se nije se oglašavao, ali su pojedini mediji preneli da je odbacio te optužbe uz tvrdnju da je reč o glupostima.

Inače, Opštinsko tužilaštvo u Somboru podiglo je pre nekoliko dana optužnicu protiv glumca Gorana Jevtića zbog sumnje da je nad maloletnim K. L. počinio krivično delo obljube nad nemoćnim licem, kao i krivično delo nedozvoljene polne radnje. Tužilaštvo traži da Jevtić bude osuđen na kaznu od 14 meseci zatvora. U optužnici je do detalja opisan događaj iz WC-a u somborskom pozorištu iz jula prošle godine.

 

Tada su u toaletu bili glumac Jevtić i maloletni K. L. Tužilac smatra da je Jevtić izvršio nedozvoljene polne radnje nad maloletnikom, dečak u svom iskazu tvrdi da se to dogodilo pod prisilom, a Jevtić sve vreme tvrdi da nije uradio ništa loše. Podsećanja radi, u oktobru prošle godine, otac maloletnika podneo je krivičnu prijavu protiv Jevtića zbog događaja u WC-u somborskog pozorišta za vreme festivala „Pozorišni maraton“.


Veruje se da će se na sudu pojaviti i svedoci koji su videli dečaka kada je sav uzrujan istrčao iz toaleta u kojem je bio Jevtić, ali i direktorka pozorišta u Somboru. Zasad nije poznato da li je i za koji datum zakazano suđenje u Osnovnom sudu u Somboru.

 

Glumac želi izolaciju

Prijatelji Gorana Jevtića tvrde za medije da je znao šta mu se sprema i odlučio je da ode iz zemlje. - Nekoliko dana pre nego što su za to saznali mediji, imao je informaciju da će protiv njega biti podignuta optužnica. Rekao nam je da ide u Afriku i da će tamo ostati nekoliko nedelja kako bi živeo u potpunoj izolaciji. I ranije je radio slične stvari u trenucima kada je bio na nekoj životnoj prekretnici. Međutim, niko ne zna da li je zaista tamo - rekao je za medije jedan od njegovih prijatelja.